Málnalekváros isler. Árvai Erika receptje
Erika süteményei mindig nagy sikert aratnak, köztük az isler is, ami régóta szerepel a kínálatában. Erika megosztotta velünk a receptet.
Az isler eredete
Híres üdülőhely Bécs városa mellett Bad Ischl, erről kapta a nevét a sütemény. A bécsi császári udvar tagjainak kedvenc gyülekezőhelye volt a 19. században. Az osztrák arisztokraták egyik nagy favoritja volt ez a finom, málnalekvárral „összeragasztott” csokimázas diós-vajas sütemény.
Hozzávalók
223 g hideg teavaj felkockázva
120 g porcukor
110 g összetört vagy darált dió
300 g finomliszt
házi málnalekvár
jó minőségű étcsokoládé (15 dkg)
1-2 ek étolaj
apróra tört pisztácia, pekándió vagy dió (díszítéshez)
Elkészítés
A hozzávalókat dolgozzuk össze!
A tésztát tegyük a hűtőbe pár órára, akár egész éjszakára.
Pihentetés után nyújtsuk kb. 4-5 milliméter vastagra, és szaggassunk belől 5-6 centi átmérőjű korongokat.
170-es hőfokon süssük 15-20 percig, míg világos arany színű lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kenjünk meg egy-egy korongot házi málnalekvárral és ragasszuk össze egy másik koronggal.
A csokoládét vízgőz felett egy tálkában olvasszuk fel, adjunk kevés olajat hozzá, alaposan kevergessük át.
Mártsuk az összeragasztott linzereket az olvasztott csokoládéba, majd a tetejére szórjunk apróra tört pisztáciát és tegyünk rá egy-egy diót, pekándiót.
Recept, fotó: Árvai Erika, Erika süteményei
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.