Karamellszirupos almás piskóta

Egyszerű piskóta az alapja, a különlegességét karamellizált alma adja, az édes szirup átitatja a tésztát.

Hozzávalók kisebb tepsihez

4 tojás szétválasztva

4 ek átszitált finomliszt

4 ek kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)

csipetnyi só

3-4 meghámozott, cikkelyekre vágott alma

karamellizáláshoz 4 ek kristálycukor

Elkészítés

Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot (4 ek). Amikor a cukor elolvad és szép középbarna színt kap, hozzákeverjük a cikkelyekre vágott almákat. A karamell kis időre megdermed. Közepes „lángon” fedő alatt 4-5 percig pároljuk. Az alma ez idő alatt levet enged, és szépen elvegyül a karamellel. Félretesszük.

A keverőtálba helyezett tojásfehérjébe csipetnyi sót teszünk, kemény habbá verjük. Akkor jó, ha megáll benne a keverőkanál, lefelé fordítva a tálat a fehér hab mozdulatlan marad.

Egy másik keverőtálban a tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk. Óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és a tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a lágy masszát és ráöntjük az almát a sziruppal együtt.

Előmelegített sütőben, légkeverőn kb. 20 percig sütjük 180-as hőfokon.

 

Miután kihűlt és kockákra vágtuk, sós karamellkrémet is csorgathatunk rá.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + tizennyolc =

hirdetés