Ötletes gasztroajándék: baglyos teasütemény
Egyszerűen elkészíthető linzertésztából is ez a kedves teasütemény, de a Finecooking receptje is nagyon jó! Az általuk ajánlott keksz egyik markáns alapanyaga a kardamom (régies nevén kardamon), a szív fűszere.
Hozzávalók
1,5 bögre lágy vaj
3,5 bögre finomliszt
2 evőkanál kukoricakeményítő (tejszín ízű pudingporral, burgonyakeményítővel helyettesíthető)
3 teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál só
1,5 bögree porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál mandulaaroma
csokidarabkák (bármilyen csoki jó hozzá, a fotón látható kekszhez csokifondü pasztillákat használtak)
1/2 bögre egész mandula
Elkészítés
Kézi vagy gépi habverővel keverjük össze a puha vajat a porcukorral, a sóval. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a keményítőt, az őrölt kardamomt.
A vajas tálba apránként adagoljuk a száraz összetevőket, adjuk hozzá a vaníliát, a mandulaaromát, s amíg lehet, keverjük habverővel. Ha már nehéz a tésztával habverővel dolgozni, kézzel gyúrjuk tovább. A tésztát fóliába csomagolva kb. 20 percre tegyük hűtőbe.
Pihentetés után nyújtsuk ki nagyjából fél centisre a tésztát, kerek kiszúróval vágjuk ki a baglyok testét. A szemek kis tésztagömbökből készülnek – a képen látható módon áll össze a bagoly figura.
Kreatív és ízletes vendégváró teasütemény, megsüthetjük közösen gyerekekkel, szép csomagolásban kedves gasztroajándék.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.