Ötletes gasztroajándék: baglyos teasütemény

Egyszerűen elkészíthető linzertésztából is ez a kedves teasütemény, de a Finecooking receptje is nagyon jó! Az általuk ajánlott keksz egyik markáns alapanyaga a kardamom (régies nevén kardamon), a szív fűszere. 

Hozzávalók

1,5 bögre lágy vaj

3,5 bögre finomliszt

2 evőkanál kukoricakeményítő (tejszín ízű pudingporral, burgonyakeményítővel helyettesíthető)

3 teáskanál őrölt kardamom

1 teáskanál só

1,5 bögree porcukor

1/2 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma

1 teáskanál mandulaaroma

csokidarabkák (bármilyen csoki jó hozzá, a fotón látható kekszhez csokifondü pasztillákat használtak)

1/2 bögre egész mandula

Elkészítés

Kézi vagy gépi habverővel keverjük össze a puha vajat a porcukorral, a sóval. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a keményítőt, az őrölt kardamomt.

A vajas tálba apránként adagoljuk a száraz összetevőket, adjuk hozzá a vaníliát, a mandulaaromát, s amíg lehet, keverjük habverővel. Ha már nehéz a tésztával habverővel dolgozni, kézzel gyúrjuk tovább. A tésztát fóliába csomagolva kb. 20 percre tegyük hűtőbe.

Fotók: Finecooking

 

Pihentetés után nyújtsuk ki nagyjából fél centisre a tésztát, kerek kiszúróval vágjuk ki a baglyok testét. A szemek kis tésztagömbökből készülnek – a képen látható módon áll össze a bagoly figura.

 

Kreatív és ízletes vendégváró teasütemény, megsüthetjük közösen gyerekekkel, szép csomagolásban kedves gasztroajándék.

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizenhárom =

hirdetés