Mascarponés-málnás pite

A pite tésztájába bőséges kakaó került; a kakaó kesernyés íze remekül kiemeli a málna fanyarságát.

Hozzávalók 22 centis tortaformához

Tésztához

150 g finom tönkölyliszt
50 g kakaópor (20-22 % kakaótartalmú)
100 g teavaj
30 g cukor
csipetnyi só
1 db tojás sárgája
2 ek hideg víz

Töltelékhez

200 g mascarpone
50 g cukor
csipetnyi só
1 db tojás
1 db tojás fehérje

300 g málna (mirelit vagy friss)
1 púpozott ek étkezési keményítő
20 g cukor

Díszítéshez

málna
hintésnyi porcukor

Elkészítés

málnaA lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot keverjük össze, morzsoljuk össze a hideg vajjal. A morzsához adjuk a tojássárgát és 2-3 evőkanál vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd hűvös helyen pihentessük 20 percig.

A sütőt melegítsük elő 165 fokra, légkeveréses módban.

A tortaformát kenjük ki vajjal, hintsük meg liszttel.

A mascarponét keverjük ki a cukorral, a sóval, a tojással és a maradék fehérjével.

A málnát a cukorral és a keményítővel rázzuk össze.

A tésztát nyújtsuk ki, béleljük ki vele a tepsit úgy, hogy 2-2,5 centis pereme legyen.

Öntsük bele a mascarponés krémet, majd a krémre a málnát.

Süssük 30-35 percig.

Recept, fotók: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

 

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Könnyű kevert: epres szelet

Könnyű kevert: epres szelet

Svéd mandulatorta. A híres lakberendezési áruház gasztroremeke

Svéd mandulatorta. A híres lakberendezési áruház gasztroremeke

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =

hirdetés