Epres-csokis muffin
A végéhez közeledik az eperszezon, használjuk ki – finom muffint is süthetünk belőle. Hajnalka receptje.
Hozzávalók 12 darabos muffin sütőformához
25 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
2,5 dl tej
1 tojás
0,5 dl olaj
15 dkg (nád)cukor
150-200 g eper
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Az epret egy villával összenyomkodom, vaníliás cukorral ízesítem. Egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet a szódabikarbónát és a fahéjat. Egy másik tálban kissé kikavarom a cukrot és a tojást, szép lassan hozzákeverem a tejet, az olajat, majd a száraz anyagokhoz adom. Legvégül az epret és a felaprított étcsokit is hozzákeverem. A muffin sütőformát enyhén kiolajozom, és egyenletesen eloszlatom a mélyedésekben a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 perc alatt megsül.
Jó étvágyat!
Hajnalka Facebook oldala: Pöttyös lábas, fakanál >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.