Epres­-csokis muffin

A végéhez közeledik az eperszezon, használjuk ki – finom muffint is süthetünk belőle. Hajnalka receptje.

Hozzávalók 12 darabos muffin sütőformához

25 dkg liszt

1 tk szódabikarbóna

1 tk fahéj

2,5 dl tej

1 tojás

0,5 dl olaj

15 dkg (nád)cukor

150-­200 g eper

1 tasak vaníliás cukor

10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Az epret egy villával összenyomkodom, vaníliás cukorral ízesítem. Egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet a szódabikarbónát és a fahéjat. Egy másik tálban kissé kikavarom a cukrot és a tojást, szép lassan hozzákeverem a tejet, az olajat, majd a száraz anyagokhoz adom. Legvégül az epret és a felaprított étcsokit is hozzákeverem. A muffin sütőformát enyhén kiolajozom, és egyenletesen eloszlatom a mélyedésekben a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 perc alatt megsül.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

Hajnalka Facebook oldala: Pöttyös lábas, fakanál >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 12 =

hirdetés