Fél óra és kész! Almás-csokis muffin
A muffin sokunk kedvence. Hálás édesség, sokféleképpen ízesíthető, díszíthető. Időszűkében jó szolgálatot tesz: 10 perc alatt kikeverhető, 15-20 perc alatt megsül. Ezúttal az almás-csokis muffin receptjét ajánljuk – nagyon finom, piskótaszerűen lágy a tésztája. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 12 darabhoz
30 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
3 tojás
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 doboz natúr joghurt
csipet só
2 evőkanál rum (vagy rumaroma)
fél csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
maréknyi durvára tört étcsoki vagy sütésálló csokoládé kocka (Szerencsi)
2 közepes alma megházmozva, apróra felkockázva
Elkészítés
A tojásokat keverőtálba ütjük, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott (nem forró) vajat, a joghurtot, a rumot/rumaromát és alaposan összekeverjük.
A lisztet átszitáljuk, elegyítjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
A végén hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát és a csokit.
A tésztát muffinpapírral bélelt muffinsütőbe kanalazzuk, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon nagyjából 20 percig sütjük.
Képekben
Termékajánló
Készül a muffin
Életszépítők konyhafelszerelési webáruház
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.