Fehércsokoládés kókuszkocka
A fehércsokoládés kókuszkocka nemcsak látványos, de nagyon finom is! Kakaós tésztával is elkészíthető.
Hozzávalók a tésztához
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 dl tej
8 dkg puha vaj
2 tojás
3 evőkanál méz
1/2 csomag sütőpor
csipetnyi só
(a kakaós változathoz 3 dkg kakaópor és ennyivel kevesebb liszt)
Hozzávalók a bevonathoz
10 dkg fehércsokoládé
5 dkg vaj
2 dl tejszín
kókuszreszelék
Elkészítés
A cukrot a tojásokkal, a lágy vajjal, a mézzel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet is és keverjük egyneművé.
A száraz összetevőket szitáljuk bele, és keverjük alaposan össze.
Egy közepes, magas falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük 180-as hőfokon.
Ha kihűlt a tészta, kockázzuk fel.
A bevonathoz vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét és a vajat, majd keverjük hozzá a tejszínt.
A tésztát forgassuk meg a mázban majd hempergessük meg kókuszreszelékben.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.