Gluténmentes finomság: meggyes kevert kukorica- és rizslisztből

A kukoricaliszttel készített sütemények íze más, mint a búzalisztes változatoké. Kissé kesernyés az íze, de van, akinek ez fel sem tűnik. Érdemes rizsliszttel keverni, ha gluténmentes tésztát szeretnénk.

Hozzávalók

1 kis pohár natúr joghurt (3,5 % zsírtartalmú)

2 pohár (2,5 dl) kukoricaliszt (vagy 1 pohár kukoricaliszt, 1 pohár rizsliszt. Búzaliszttel is keverhető, így a gluténérzékenyek nem fogyaszthatják)

1/2 pohár étolaj

fél pohár méz vagy édesítőszer ízlés szerint (fél pohár cukorral is elkészíthető)

fél csomag sütőpor

kevés vanília aroma

csipetnyi só

2 egész tojás

kb. 40-50 dkg kimagozott meggy

meggyhez: 1 ek fahéj, 3 ek barna cukor

szóráshoz porcukor

Elkészítés

A tojásokat üssük keverőtálba, és a mézzel (vagy édesítővel) verjük fel habosra, adjuk hozzá a sót, a joghurtot, majd az étolajat. Szitáljuk hozzá a lisztet apránként, folyamatosan keverjük.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tortaformába.

A meggyet magozzuk ki. Szórjuk meg fahéjjal, és a barna cukorral. Kézzel keverjük össze. A fahéjas-cukros meggyet szórjuk a masszára. A meggy levét is öntsük rá.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 35 percig.

kukoricalisztes_meggyes_1 másolata

kukoricalisztes_meggyes_3 másolata

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Eperdzsemes-mákos palacsinta kukoricaliszttel, sütőben sütve

Eperdzsemes-mákos palacsinta kukoricaliszttel, sütőben sütve

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenkilenc =

hirdetés