Gluténmentes finomság: meggyes kevert kukorica- és rizslisztből
A kukoricaliszttel készített sütemények íze más, mint a búzalisztes változatoké. Kissé kesernyés az íze, de van, akinek ez fel sem tűnik. Érdemes rizsliszttel keverni, ha gluténmentes tésztát szeretnénk.
Hozzávalók
1 kis pohár natúr joghurt (3,5 % zsírtartalmú)
2 pohár (2,5 dl) kukoricaliszt (vagy 1 pohár kukoricaliszt, 1 pohár rizsliszt. Búzaliszttel is keverhető, így a gluténérzékenyek nem fogyaszthatják)
1/2 pohár étolaj
fél pohár méz vagy édesítőszer ízlés szerint (fél pohár cukorral is elkészíthető)
fél csomag sütőpor
kevés vanília aroma
csipetnyi só
2 egész tojás
kb. 40-50 dkg kimagozott meggy
meggyhez: 1 ek fahéj, 3 ek barna cukor
szóráshoz porcukor
Elkészítés
A tojásokat üssük keverőtálba, és a mézzel (vagy édesítővel) verjük fel habosra, adjuk hozzá a sót, a joghurtot, majd az étolajat. Szitáljuk hozzá a lisztet apránként, folyamatosan keverjük.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tortaformába.
A meggyet magozzuk ki. Szórjuk meg fahéjjal, és a barna cukorral. Kézzel keverjük össze. A fahéjas-cukros meggyet szórjuk a masszára. A meggy levét is öntsük rá.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 35 percig.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.