Negyed óra és kész: szilvás táska szendvicssütőben sütve

Egy villámgyorsan összedobható finomság – szendvicssütőben pár perc alatt elkészül. Leveles tészta az alapja, a töltelék tetszés szerint variálható, frissen készített gyümölcspürével, lekvárral, mogyorókrémmel is megtölthető. Ezúttal szilvával ízesítettük.

Hozzávalók 4 darabhoz

Két vastagabb csíkra vágott konyhakész leveles tészta

Töltelékhez: kis tálkányi szilva vékonyra szeletelve, kb. fél mokkáskanálnyi őrölt fahéj, 2-3 ek. cukor (vagy más alternatív édesítő), 1 mk étkezési keményítő

Elkészítése

A megmosott, szeletelt szilvát egy kis lábasban a fahéjjal, a cukorral felforraljuk, majd hozzákeverjük a keményítőt. A szilva pár perc alatt „összerottyan”, levet enged. Nem szükséges túlfőzni, fedő alatt hagyjuk párolódni még pár percig – elzárva a tűzhelyet.

A leveles tésztából vágjunk kb. 10 centi vastagságú csíkot. Az egyik oldalára kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi szilvaszószt, majd fedjük be a tésztalappal. Ne tegyünk bele túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyik.

Tegyük a szendvicssütőbe és süssük aranybarnára. Szórjuk meg fahéjas porcukorral. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 20 =

hirdetés