Negyed óra és kész: szilvás táska szendvicssütőben sütve
Egy villámgyorsan összedobható finomság – szendvicssütőben pár perc alatt elkészül. Leveles tészta az alapja, a töltelék tetszés szerint variálható, frissen készített gyümölcspürével, lekvárral, mogyorókrémmel is megtölthető. Ezúttal szilvával ízesítettük.
Hozzávalók 4 darabhoz
Két vastagabb csíkra vágott konyhakész leveles tészta
Töltelékhez: kis tálkányi szilva vékonyra szeletelve, kb. fél mokkáskanálnyi őrölt fahéj, 2-3 ek. cukor (vagy más alternatív édesítő), 1 mk étkezési keményítő
Elkészítése
A megmosott, szeletelt szilvát egy kis lábasban a fahéjjal, a cukorral felforraljuk, majd hozzákeverjük a keményítőt. A szilva pár perc alatt „összerottyan”, levet enged. Nem szükséges túlfőzni, fedő alatt hagyjuk párolódni még pár percig – elzárva a tűzhelyet.
A leveles tésztából vágjunk kb. 10 centi vastagságú csíkot. Az egyik oldalára kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi szilvaszószt, majd fedjük be a tésztalappal. Ne tegyünk bele túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyik.
Tegyük a szendvicssütőbe és süssük aranybarnára. Szórjuk meg fahéjas porcukorral. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.