Crema pasticcera, az univerzális főzött süteménykrém

Ez a finom főzött süteménykrém tökéletes képviselőfánkhoz, profiterolhoz, de tiramisuhoz, tortához is kipróbálható, és önmagában is fogyasztható pohárdesszerként.

Hozzávalók 

fél liter tej

3 tojássárgája 

4 dkg liszt vagy kukoricakeményítő

1 kis tasak reszelt citromhéj (Finisse-t ajánljuk)

1 tasak Bourbon vaníliaaroma (Finisse) – megfelelő hozzá a vaníliáscukor is

10 dkg cukor – mi kevesebb cukorral készítjük, ízlés kérdése, szerintünk 5-6 dkg elegendő hozzá

Elkészítés

Öntsd tejforralóba a tejet, keverd hozzá a citromhéjat és a vaníliaaromát, majd kezd el forralni.

Egy kisebb tálba üsd a tojássárgákat, add hozzá a cukrot és keverd habosra, szinte fehéredésig, végül add hozzá a lisztet, keverd az egészet csomómentesre.

Ha már forr a tej, egy kis evőkanálnyi tejet gyors mozdulattal keverj a tojásos keverékhez, majd öntsd az egészet a forrásban lévő tejhez.

A hőfokot mérsékelheted, folytonos kevergetés mellett főzd a krémet sűrűre. Hamar besűrűsödik.

Ha sűrűbb krémet szeretnénk, például tortához, akkor kicsit több lisztet vagy keményítőt kell hozzáadni.

Mi kávés és kakaós piskótát ízesítettünk vele. A 4 tojásból kikevert piskótatésztát kétfelé osztottuk, az egyikbe 1 evőkanál instant kávét, a másikba 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaóport kevertünk, és külön-külön megsütöttük. A kétféle piskóta közé főzött krém került, a tetejét is bevontuk vele, végül megszórtuk kakaóporral. Fogyasztás előtt érdemes legalább fél napig hűteni.

Ha pohárdesszertet szeretnénk (ld. nyitókép), a főzött süteménykrémhez nagyon jól passzol a citromkrém, de mangópürével is tökéletes. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 9 =

hirdetés