Egyszerűen nagyszerű: borsós rizottó

Előételként, főételként és köretként is fogyasztható. Laktató és egészséges.

Hozzávalók

35 dkg rizottórizs

1,5 liter zöldségleves alaplé (húsleves alaplé is tökéletes hozzá)

30 dkg mirelit borsó

1 vöröshagyma apróra vágva

2 dl fehérbor

5 dkg vaj

1 tk só

1 tk tárkony

zöldfűszer (petrezselyem vagy bazsalikom), illetve csíra vagy madársaláta vagy rukkola szóráshoz

reszelt parmezán sajt (2-4 dkg, ízlés szerint)

Elkészítés

Mielőtt nekilátsz, a mirelit zöldborsót hagyd szobahőmérsékleten kiolvadni. 

Kb. 10 dkg felengedett zöldborsót egy merőkanálnyi alaplével turmixolj le, a pürét tedd félre.

A vajat egy nagyobb lábasban olvaszd fel, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és 5-8 percig dinszteld közepes lángon, majd add hozzá a rizst, a sót. Keverd össze, pirítsd 2-3 percig, majd öntsd fel a borral. Miután a rizs magába szívta a bort, add hozzá az alaplevet és 20-30 percig fedő alatt párold. 

Ha a rizs megpuhult, keverd hozzá a borsópürét és a borsót, valamint a tárkonyt. Pár percig párold fedő alatt.

Ha krémes(ebb) állagú rizottót szeretnél, keverj hozzá olívaolajat vagy olvasztott vajat. A kész rizottóhoz keverd hozzá a parmezán sajtot.

Tálaláskor szórd meg zöldfűszerrel, madársalátával, rukkolával vagy zsenge csírával.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

hirdetés