Currys csirke kókusztejjel, kókuszreszelékkel
Sokféle recept található kókusztejes csirke curry-hez. Mi ezt a változatot ajánljuk. Finom és laktató.
Hozzávalók 4 személyre
8 db csontozott csirke felsőcomb (vagy egy filézett csirkemell)
1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2 centis gyömbér hámozva, apróra reszelve
1 ek curry
1 tk kurkuma
3 ek olívaolaj
3 ek víz
1 ek cukor (lehetőleg barnacukor)
3 dkg kókuszreszelék
400 ml kókusztejszín (konzerv)
apróra vágott vagy szárított korianderlevél
friss petrezselyemzöld
só, bors
csipetnyi morzsolt chili (elhagyható)
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért olívaolajon dinszteld, majd add hozzá a fűszereket: a curryt, a kurkumát. Ízesítsd: sózd, borsozd, cukrozd. Adj hozzá kevés vizet, fedő alatt párold pár percig, majd öntsd fel a kókusztejszínnel, add hozzá a kókuszreszeléket. Végül tedd bele a 3-4 centis darabokra vágott csirkehúst. Forrald fel, majd ha forr, mérsékeld a hőfokot és lassú tűzön főzd kb. 45-50 percig fedő alatt. A főzésidő végefelé add hozzá a koriandert. Kevés lime vagy citromlevet is tehetsz a szószba vagy morzsolt chilit, ha szereted a csípőset.
Párolt rizzsel tálald.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.