Currys csirke kókusztejjel, kókuszreszelékkel

Sokféle recept található kókusztejes csirke curry-hez. Mi ezt a változatot ajánljuk. Finom és laktató.

Hozzávalók 4 személyre

8 db csontozott csirke felsőcomb (vagy egy filézett csirkemell)

1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

2 centis gyömbér hámozva, apróra reszelve

1 ek curry

1 tk kurkuma

3 ek olívaolaj

3 ek víz

1 ek cukor (lehetőleg barnacukor) 

3 dkg kókuszreszelék

400 ml kókusztejszín (konzerv)

apróra vágott vagy szárított korianderlevél

friss petrezselyemzöld

só, bors

csipetnyi morzsolt chili (elhagyható)

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért olívaolajon dinszteld, majd add hozzá a fűszereket: a curryt, a kurkumát. Ízesítsd: sózd, borsozd, cukrozd. Adj hozzá kevés vizet, fedő alatt párold pár percig, majd öntsd fel a kókusztejszínnel, add hozzá a kókuszreszeléket. Végül tedd bele a 3-4 centis darabokra vágott csirkehúst. Forrald fel, majd ha forr, mérsékeld a hőfokot és lassú tűzön főzd kb. 45-50 percig fedő alatt. A főzésidő végefelé  add hozzá a koriandert. Kevés lime vagy citromlevet is tehetsz a szószba vagy morzsolt chilit, ha szereted a csípőset.

Párolt rizzsel tálald.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 14 =

hirdetés