Vegyes zöldségleves

A jól ismert zöldséglevest is extra finommá lehet varázsolni, ha fűszerolajjal készítjük. Igazán zamatos lesz az eredmény. Természetesen, akinek nincs otthon ilyen olaja, az zsírral is helyettesítheti. A zöldségek esetében csak arra kell figyelni, egyforma frissességűek legyenek, s egyszerre főjenek meg.

Hozzávalók 1,5 liter leveshez

2 közepes méretű krumpli

2 szál sárgarépa

1 szál gyökér

1 kis zellergumó

1 kis fej vöröshagyma

2 csokor petrezselyemzöldje

3 gerezd fokhagyma – ha nem fűszerolajjal készítjük

1 tk egész fekete bors

1 tk darált csípős paprika

1 db zöldségleves kocka (elmaradhat)

2 ek fűszerolaj vagy 1 ek mangalicazsír

Elkészítés

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a gyökeret felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk, a zellert nyolcadoljuk (kisebb darabokra is lehet vágni), a hagymát félbevágjuk.

2. A petrezselymet megmossuk, az egyik csokrot felaprítjuk.

3. Egy lábasban felforrósítjuk a fűszerolajat/zsírt, rádobjuk a zöldségeket a petrezselyem kivételével, átforgatjuk és pár percig pároljuk. (Ha a leves nem fűszerolajjal készül, akkor tegyünk bele 3 gerezd fokhagymát is.)

4. Felöntjük 1,5 l hideg vízzel, fűszerezzük, beletesszük a felaprított és a csokorban hagyott petrezselymet is, és felforraljuk.

5. Ha felforrt, mérsékeljük alatta a lángot és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

6. Kivesszük belőle a hagymát és a zellerdarabokat is (aki szereti, az benne is hagyhatja), és tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Szenti Gabi

Sünis kanál blog >>

 

Ajánló

Sajt parmezános-szezámmagos bundában

Túrótorta vörösboros ananászpürével

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

hirdetés