Június végétől szüretelhető szedd magad keretében a kék áfonya a hazai kertészetekben

 

Szuperételnek nevezik azokat az élelmiszereket – főként zöldségeket, gyümölcsöket, hús- és gabonaféléket -, melyek az egészséges ételek köréből is kiemelhetők a szervezetre gyakorolt jótékony hatásaik révén. Szuperételnek tartják a kék áfonyát is.

Kiváló antioxidáns, gyulladáscsökkentő, jó hatással van a memóriára, lassítja az öregedés folyamatát, védi az emésztőrendszert, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gátolja a daganatos sejtek szaporodását, s még számos más betegség ellen nyújt védelmet. Mindemellett nagyon ízletes is.

Június, július hónapokban lehet szüretelni hazai áfonyakertészetekben, bár szedd magad keretében nehezebb áfonyához hozzájutni, a piacokon ilyenkor már relatíve jó áron elérhető. Érdemes körülnézni a Gyümölcsvadász portálon, átfogó képet ad a hazai szedd magad akciókról. A weboldalon található információk szerint június végétől lehet áfonyát szüretelni.

Tévhit, hogy a hazai klíma nem kedvez az áfonya sikeres nevelésének. Kiskerti körülmények közt egyszerű a növény igényeit megteremteni. A szupermarketekben kínált külföldi eredetű, ellenőrizhetetlen körülmények közt neveltekhez képest a magyar áfonya sok esetben zamatosabb, tápértékük magasabb, s némileg olcsóbbak is. Szedd magad akció keretében áfonyalekvárt, aszalt áfonyát, áfonyaszörpöt, valamint áfonya töveket is be lehet szerezni saját telepítéshez.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 3 =

hirdetés