Húsos rakott cukkini

Ízletes, tartalmas egytálétel. Ha sütés után kicsit hagyod pihenni, könnyen szeletelhető, szépen elkülönülnek a színes rétegek.

Hozzávalók közepes (33×19 cm) jénai tálhoz

25 dkg hosszú szemű rizs

40-50 dkg darált marhahús

1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma

2 zúzott fokhagyma + 1 a tejföl ízesítéséhez

2-3 cukkini megmosva, apróra reszelve (a zsenge cukkini héjastól felhasználható)

1 nagy paradicsom apróra vágva

1 ek apróra vágott bazsalikom, oregánó, kakukkfű keveréke

1 kis konzerv sűrített paradicsom

3 dl tejföl

20 dkg reszelt sajt (Trappista, Ementáli, Cheddar – vegyesen is lehet)

só, bors, őrölt paprika

olívaolaj

Elkészítés

A rizst a szokásos módon készítsd el, főzd vagy párold puhára.

A húsos raguhoz kevés olívaolajon dinszteld meg a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, add hozzá a darált húst, az apróra vágott paradicsomot, sózd, borsozd, fűszerezd, fedő alatt párold pár percig, majd add hozzá a paradicsomszószt és párold további 4-5 percig. Ha kész, tedd félre.

A cukkinit reszeld le, sózd meg.

A tejfölben keverd el a zúzott fokhagymát.

Állítsd össze a rakott cukkinit: olívaolajjal vékonyan kikent jénai tálban egyenletesen terítsd szét a rizs felét.

A rizsre rétegezd egyenletesen a húsos ragut.

A ragun terítsd szét a rizs maradékát, erre pedig rétegezd a reszelt cukkinit (nyersen).

A cukkinit locsold meg a fokhagymás tejföllel és szórd meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd aranybarnára. Sütési idő: 25-30 perc.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 5 =

hirdetés