Szaftos csirkehúsos rizs
Ez a ripsz-ropsz elkészíthető egytálétel kellemes ízű, könnyű ebéd, de akár vacsorára is tálalható. Mind a zöldséglevesben készült rizs, mind a pritamin paprika jót tesz az ízvilágának.
Hozzávalók
(3-4 személyre)
40 dkg csirkemellfilé
15 dkg rizs
15 dkg zöldborsó
1 fej lila hagyma
½ pritamin paprika
1,5 ek mangalicazsír
só
őrölt fekete bors
1 zöldségleveskocka
Elkészítés
1. A rizst ½ ek zsíron megpirítjuk, belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és kis lángon főzzük.
2. Közben a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeljük. A pritamin paprikát megmossuk, megszárítjuk, apró kockákra vágjuk és a hagymával együtt a zsíron megdinszteljük.
3. Rátesszük a borsót, puhára pároljuk, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig sütjük.
4. Ha a rizs megfőtt, az ételhez keverjük, kicsit összesütjük és tálaljuk.
Fotók, recept: Szenti Gabi, Sünis kanál >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.