Szaftos csirkehúsos rizs

Ez a ripsz-ropsz elkészíthető egytálétel kellemes ízű, könnyű ebéd, de akár vacsorára is tálalható. Mind a zöldséglevesben készült rizs, mind a pritamin paprika jót tesz az ízvilágának.

Hozzávalók

(3-4 személyre)

40 dkg csirkemellfilé

15 dkg rizs

15 dkg zöldborsó

1 fej lila hagyma

½ pritamin paprika

1,5 ek mangalicazsír

őrölt fekete bors

1 zöldségleveskocka

 

Elkészítés

1. A rizst ½ ek zsíron megpirítjuk, belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és kis lángon főzzük.

2. Közben a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeljük. A pritamin paprikát megmossuk, megszárítjuk, apró kockákra vágjuk és a hagymával együtt a zsíron megdinszteljük.

3. Rátesszük a borsót, puhára pároljuk, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig sütjük.

4. Ha a rizs megfőtt, az ételhez keverjük, kicsit összesütjük és tálaljuk.

Fotók, recept: Szenti Gabi, Sünis kanál >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

hirdetés