Olívás csavart rúd

Az olívabogyós rúdnak már a látványa is megragadó. Nemcsak azoknak ajánljuk, akik szeretik a jótékony olívát, hanem azoknak is, akik egyébként nem szívlelik az olívabogyó ízét. Aranybarnára sütött friss tésztával körbetekerve különleges ízélmény.

Hozzávalók

30 dkg liszt

3-4 ek olívaolaj

2,5 dl víz + 1 ek cukor

1⁄2 kocka élesztő

1 tk só

1 tk oregano

1-2 doboz olívabogyó (egy rúdhoz 4-5 db)

15-20 db grill pálcika, vagy hurkapálcika

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A lisztet a csipet sóval és oregánóval egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, illetve a vízben (esetleg tejben) egy kevés cukorral felfuttatott élesztőt, majd ebből egy sima tésztát gyúrunk, amit 30-40 percig meleg helyen pihentetünk.

A duplájára kelt tésztát elfelezzük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ekkor a tésztát már nem gyúrjuk át, hanem azonnal hosszanti csíkokra szeleteljük, amit ujjnyi vékonyra kisodrunk.

A grill, vagy átöblített hurkapálcákra húzunk 4-5 szem olívabogyót, majd a tésztacsíkot feltekerjük a pálcákra úgy, hogy minden csavarintás közé egy-egy olívabogyó essen.

A pálcákat sütőpapíros lemezen előmelegített 200°C-os sütőben szép pirosra sütjük!

Tippek

Abban az esetben, ha nagyon sós lenne az olívabogyó, amit vásároltunk, áztassuk be azt egy tál hideg vízbe, amíg a tészta kel, majd csepegtessük le, és töröljük szárazra. Olívabogyó helyett használhatunk aszalt paradicsomot is.

A tésztát lekenhetjük egy felvert egész tojással, illetve megszórhatjuk plusz szezámmaggal is.

 

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

Kapcsolódó összeállításunk

A jótékony olajbogyó | Érdekességek az olajfáról és a zöld aranyról

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 20 =

hirdetés