Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs
Sajttekercset sokféle ízesítéssel készíthetünk; egyszerű összeállítani, s viszonylag gyorsan megvan. Elkészíthetjük vacsorára, de vendégváró finomságnak is remek, hidegtálakat is feldobhatunk vele.
Hozzávalók
25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar)
3 db főtt tojás
vékonyra szeletelt füstölt sonka/bacon
kevés mustár
só, bors
2 szál zöldhagyma
zöldpetrezselyem
2 kanál majonéz
1-2 kanál tubusos sajtkrém
Elkészítés
A sajtot két erősebb nejlontasakba tesszük. A külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és a sajtot lobogó vízbe lógatjuk. Nagyjából 30 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.
A főtt tojásokat összeturmixoljuk, hozzákeverjük a majonézt, a sajtkrémet, a mustárt, a felaprított hagymát és petrezselyemzöldet, majd sózzuk, borsozzuk.
A sajtot még melegen lisztezett deszkára tesszük és kb. fél centi vastagságú téglalap formára sodorjuk. Azonnal beborítjuk a baconszeletekkel, rákenjük a zöldhagymás tojáskrémet és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és hűtőben állni hagyjuk. Pár óra múlva szépen szeletelhető.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.