Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs

Sajttekercs

Sajttekercset sokféle ízesítéssel készíthetünk; egyszerű összeállítani, s viszonylag gyorsan megvan. Elkészíthetjük vacsorára, de vendégváró finomságnak is remek, hidegtálakat is feldobhatunk vele. 

Hozzávalók

25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar)

3 db főtt tojás

vékonyra szeletelt füstölt sonka/bacon

kevés mustár

só, bors

2 szál zöldhagyma

zöldpetrezselyem

2 kanál majonéz

1-2 kanál tubusos sajtkrém

Elkészítés

A sajtot két erősebb nejlontasakba tesszük. A külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és a sajtot lobogó vízbe lógatjuk. Nagyjából 30 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.

A főtt tojásokat összeturmixoljuk, hozzákeverjük a majonézt, a sajtkrémet, a mustárt, a felaprított hagymát és petrezselyemzöldet, majd sózzuk, borsozzuk.

A sajtot még melegen lisztezett deszkára tesszük és kb. fél centi vastagságú téglalap formára sodorjuk. Azonnal beborítjuk a baconszeletekkel, rákenjük a zöldhagymás tojáskrémet és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és hűtőben állni hagyjuk. Pár óra múlva szépen szeletelhető.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

hirdetés