Zöldfűszeres cukkinis tócsni
A semleges ízű cukkini sokféle módon felhasználható, változatosan fűszerezhető, egészséges, alakbarát és gyorsan elkészíthető.
Cukkini tócsni
A hagyományos, burgonyából készülő tócsnit szerintünk mindenki ismeri, villámgyorsan elkészül, akár a cukkinis változat. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
1 közepes cukkini
4 gerezd fokhagyma
apróra vágott zöldfűszer (ízlés szerint válogathatunk az alábbiak közül: snidling, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring)
só, bors
kb. 15 dkg liszt
2 tojás
olívaolaj
Elkészítése
Reszeljük le közepes lyukú reszelőn a meghámozott cukkinit, keverjük hozzá a fűszereket, a tojásokat és a lisztet, majd adagoljuk kevés olívaolajjal kikent serpenyőbe kanalanként és mindkét oldalát süssük aranybarnára. Tejföllel, joghurttal, vagy reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp: zúzott fokhagymát, apróra vágott újhagymát, kevés hámozott, friss gyömbért is reszelhetünk a masszába.
– Tolvaj Vica –
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.