Zöldfűszeres cukkinis tócsni

A semleges ízű cukkini sokféle módon felhasználható, változatosan fűszerezhető, egészséges, alakbarát és gyorsan elkészíthető. 

Cukkini tócsni

A hagyományos, burgonyából készülő tócsnit szerintünk mindenki ismeri, villámgyorsan elkészül, akár a cukkinis változat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

1 közepes cukkini

4 gerezd fokhagyma

apróra vágott zöldfűszer (ízlés szerint válogathatunk az alábbiak közül: snidling, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring)

só, bors

kb. 15 dkg liszt

2 tojás

olívaolaj

Elkészítése

Reszeljük le közepes lyukú reszelőn a meghámozott cukkinit, keverjük hozzá a fűszereket, a tojásokat és a lisztet, majd adagoljuk kevés olívaolajjal kikent serpenyőbe kanalanként és mindkét oldalát süssük aranybarnára. Tejföllel, joghurttal, vagy reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp: zúzott fokhagymát, apróra vágott újhagymát, kevés hámozott, friss gyömbért is reszelhetünk a masszába.

– Tolvaj Vica –

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =

hirdetés