Sült túrógombóc

Túrógombócot nemcsak főzni lehet, hanem sütni is. Érdemes kipróbálni Hajni receptjét.

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)

A masszához

500 g túró

75 g (barna)cukor

1 tojás

3 szikkadt zsemle

vaníliás cukor

tej az áztatáshoz

kókusz/1 citrom reszelt héja/mazsola

A szószhoz

1 nagy doboz tejföl (kb. 330 g)

1 tojás

2 ek (barna)cukor

vaníliás cukor

Továbbá

vaj

zsemlemorzsa

(barna)cukor

vaníliás cukor, fahéj

Elkészítés

A zsemlék belsejét kikaparom, a héját apróbb darabokra szaggatom, és annyi tejbe áztatom, amennyit felvesz, majd kicsavarom, összekeverem a többi összetevővel, végül a zsemle kikapart belsejét is hozzákeverem.

Egy tűzálló tálat kivajazok, és a masszából nagyobb gombócokat formálok.

Elkeverem a tejfölt a tojással és a cukorral, és ezt a szószt ráöntöm a gombócokra.

Kb. 200 fokon (légkeveréses sütőben 180 fokon) előbb lefedve, majd fedő nélkül addig sütöm, míg szép színe lesz.

Közben egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom a zsemlemorzsát és a cukrot, és gyakran kevergetve megpirítom.

Tálaláskor ezt az édes, ropogós morzsát szórom a gombócokra.

Recept, fotók: Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenöt =

hirdetés