Diós-morzsás habdesszert Házikótól

hirdetés

hirdetés

haziko_pohardesszert1600

Ezzel a pohárdesszerttel egy rendezvényen találkoztunk és beleszerettünk. Az összejövetel étel- és italfelelőse a Házikó csapata volt. Cukrászaiktól megkaptuk a habdesszert receptjét. 

Diós morzsás habdesszert pohárban
10 adag (1 adag=160 g, kisebb pohár)

Diós morzsa

100 g darált dió

100 g hideg vaj

100 g liszt

100 g cukor

1 csipet só

fahéj, egyéb fűszer ízlés szerint

haziko_pohardesszert2600
A habdesszertet átlátszó PLA-pohárban szolgálják fel. A műanyag változatokkal ellentétben ezek komposztálható, lebomló poharak, megújuló forrásokból

Elkészítés

Először a vajat és a lisztet összedolgozzuk, majd ehhez hozzáadjuk a diót, cukrot és a fűszereket. Sütőpapírral kibélelt tepsire szórjuk a morzsát, ezt 180 fokon 20 percig sütjük úgy, hogy 5-6 percenként átforgatjuk a morzsát. Enyhén barna színűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsös hab

300 g gyümölcs

50 g méz

700 g tejszín

A gyümölcsöt összeturmixoljuk a mézzel. A tejszínt erős habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a habot és a gyümölcsöt. Poharakba rétegesen adagoljuk a krémet majd rá a morzsát és így tovább.

 

haziko

Mi is az a Házikó?

A Házikónál mindannyian azon vagyunk, hogy a friss és tiszta termelői alapanyagokból készült ételekkel a vidékfejlesztési koncepció is tápláló és feldolgozható formában jusson el hozzád. Csapatunk kísérletező kedvű pékekből, lelkes és találékony szakácsokból és cukrászokból, mindent átlátó üzemvezetőkből, gazdákat látogató beszerzőkből, catering eseményeket levezénylő szervezőkből, vevőket lenyűgözni és tájékoztatni vágyó kommunikációs kollégákból és persze elméleti- és gyakorlati vidékfejlesztőkből áll. 

haziko.farm

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás