Diós-morzsás habdesszert Házikótól
Ezzel a pohárdesszerttel egy rendezvényen találkoztunk és beleszerettünk. Az összejövetel étel- és italfelelőse a Házikó csapata volt. Cukrászaiktól megkaptuk a habdesszert receptjét.
Diós morzsás habdesszert pohárban
10 adag (1 adag=160 g, kisebb pohár)
Diós morzsa
100 g darált dió
100 g hideg vaj
100 g liszt
100 g cukor
1 csipet só
fahéj, egyéb fűszer ízlés szerint
Elkészítés
Először a vajat és a lisztet összedolgozzuk, majd ehhez hozzáadjuk a diót, cukrot és a fűszereket. Sütőpapírral kibélelt tepsire szórjuk a morzsát, ezt 180 fokon 20 percig sütjük úgy, hogy 5-6 percenként átforgatjuk a morzsát. Enyhén barna színűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsös hab
300 g gyümölcs
50 g méz
700 g tejszín
A gyümölcsöt összeturmixoljuk a mézzel. A tejszínt erős habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a habot és a gyümölcsöt. Poharakba rétegesen adagoljuk a krémet majd rá a morzsát és így tovább.
Mi is az a Házikó?
A Házikónál mindannyian azon vagyunk, hogy a friss és tiszta termelői alapanyagokból készült ételekkel a vidékfejlesztési koncepció is tápláló és feldolgozható formában jusson el hozzád. Csapatunk kísérletező kedvű pékekből, lelkes és találékony szakácsokból és cukrászokból, mindent átlátó üzemvezetőkből, gazdákat látogató beszerzőkből, catering eseményeket levezénylő szervezőkből, vevőket lenyűgözni és tájékoztatni vágyó kommunikációs kollégákból és persze elméleti- és gyakorlati vidékfejlesztőkből áll.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.