Fokhagymagerezdek parmezános bundában

hirdetés

Ennek a finom, ropogós sörkorcsolyának az elkészítése csak első látásra tűnik hosszadalmasnak. Aki tehát attól tart, hogy sok időbe kerül ezeket a pici gerezdeket bepanírozni, az ne rettenjen el tőle, mert egyrészt egy érdekes módszerrel könnyen megszabadíthatjuk a gerezdeket a héjtól, másrészt a receptben leírt javaslatot követve gyorsan túl lehet jutni a lisztbe, majd tojásba való forgatáson. Egyedül a morzsa ráapplikálása tart tovább, de mivel időt spóroltunk az előbbi 3 művelettel, így ezt a negyedik mozzanatot fél lábon állva is kibírjuk.
hirdetés 

hirdetés 

Hozzávalók (2 személyre)

20 dkg makói fokhagyma (tisztítva, mérve)

liszt

2 tojás

10 dkg zsemlemorzsa

10 dkg parmezán sajt

napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A fokhagymát megtisztítjuk oly módon, hogy tenyerünkkel ráütünk a fokhagymafejre, ami így gerezdjeire hullik. A gerezdeket fém vagy üveg tálba tesszük, ráhelyezünk egy másik tálat vagy tányért, alaposan összerázzuk, és így a gerezdek kibújnak a héjukból.

2. A megtisztított gerezdeket szűrőkanálba tesszük, bevizezzük és hagyjuk kicsit lecsepegni. (A víz azért kell, hogy a liszt könnyebben tapadjon a gerezdekre. Ez a módszer alkalmazható rántott sajt készítésénél is.)

3. A tojásokat közben egy tálkába ütjük és felverjük. A sajtot lereszeljük és elkeverjük a zsemlemorzsával. (A morzsa-sajt aránya 1:1 legyen akkor is, ha többet szeretnénk készíteni!)

4. Egy maréknyi fokhagymát beledobunk a lisztbe, alaposan összerázzuk, hogy mindenhol érje a liszt.

5. Ezt a mennyiséget beletesszük a tojásba és villával kicsit átforgatjuk.

6. A morzsába már egyenként tesszük bele és olyan módon panírozzuk, hogy a tenyerünkbe veszünk egy adag parmezános morzsát, közepébe helyezzük a fokhagymagerezdet és néhányszor összecsukjuk a tenyerünket, hogy a morzsa jól rátapadjon. Így járunk el a többivel is.

7. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd lecsökkentjük alatta a lángot, és a panírozott fokhagymagerezdeket két adagban pirosra sütjük.

8. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges zsiradék, majd ízlés szerint sózzuk.

Kínálhatunk hozzá tejfölt vagy valamilyen mártogatóst is.

Jó étvágyat!

 

Szenti Gabi

Sünis kanál blog >>

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás