Vegyes zöldségkrémleves
Tartalmas, finom leves. Könnyen, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
4-5 közepes karfiolrózsa
3 közepes burgonya meghámozva, felkockázva
2 sárgarépa megtisztítva, felkarikázva
1/2 karalábé megtisztítva, felkockázva
1 dl főzőtejszín (20%)
1,5 liter víz
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 babérlevél
1 leveskocka vagy 1 tk ételízesítő
friss petrezselyemzöld
Elkészítés
A zöldségeket tegyük fel főni sós vízben, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt vagy leveskockát.
Ha puhára főtt a zöldség, a babérlevelet vegyük ki a főzőléből és botmixerrel pürésítsük a levest. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és forraljuk fel. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Azonnal tálalható. Pirított zsemlekockával, levesgyönggyel tehetjük tartalmasabbá.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.