Vegyes zöldségkrémleves

Tartalmas, finom leves. Könnyen, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

4-5 közepes karfiolrózsa

3 közepes burgonya meghámozva, felkockázva

2 sárgarépa megtisztítva, felkarikázva

1/2 karalábé megtisztítva, felkockázva

1 dl főzőtejszín (20%)

1,5 liter víz

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

2 babérlevél

1 leveskocka vagy  1 tk ételízesítő

friss petrezselyemzöld

zoldsegkremleves

zoldsegkremleves2

Elkészítés

A zöldségeket tegyük fel főni sós vízben, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt vagy leveskockát.

Ha puhára főtt a zöldség, a babérlevelet vegyük ki a főzőléből és botmixerrel pürésítsük a levest. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és forraljuk fel. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Azonnal tálalható. Pirított zsemlekockával, levesgyönggyel tehetjük tartalmasabbá.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =

hirdetés