Juhtúrós-cukkinis lepény
Egy könnyen összeállítható, ízletes töltött lepény ebédre vagy vacsorára – hidegen is finom. A juhtúrót túróval, mozzarella sajttal is helyettesíthetjük.
Hozzávalók
12 dkg vaj
25 dkg liszt
50 dkg cukkini
1 ek olaj
25 dkg juhtúró
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
Cayenne bors
2 dl tejszín
2 tojás
Elkészítés
A liszthez keverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a darabokra vágott vajat. Hozzáadunk 4 evőkanál vizet, hogy összeálljon.
Egy 24 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Fél órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez megmossuk, apró kockára vágjuk a cukkinit, sózzuk. Serpenyőben, kevés olajon kevergetve kissé megfonnyasztjuk. A juhtúrót kisebb darabokra szedjük, majd óvatosan a cukkinihez keverjük az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Hozzáadjuk a két féle borsot, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát.
Kivesszük a tésztát a hűtőből és beleöntjük a tölteléket. A tejszínt a tojásokkal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a cukkinis töltelék tetejére. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon pirulásig sütjük, sütési idő kb. 45 perc.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.