Narancslikőrös csoki mousse tojásmentesen
Pillekönnyű csokoládékrém – mousse – tojás nélkül is készíthető. A tökéletes állagú krém titka a zsíros habtejszín – legalább 35 százalékos legyen!
Hozzávalók 2 személyre
10 dkg jó minőségű étcsokoládé apróra törve (legalább 50%-os)
bátran használhatsz hozzá ízesített étcsokoládét, narancsos vagy lime-os étcsokit
kb. fél dl víz
4-5 ek cukor (ízlés szerint)
2 ek narancslikőr
2 dl lehűtött habtejszín (legalább 35%-os zsírtartalmú)
Elkészítés
Egy kisebb lábasban a víz, a cukor és a narancslikőr keverékéből főzz szirupot!
Hagyd kicsit hűlni, majd olvaszd fel benne a csokidarabokat, az egészet keverd simára.
A zsíros habtejszínt verd kemény habbá.
A tejszínhabot három részletben keverd a csokikrémhez.
A mousse-t adagold poharakba és felhasználásig tárold a hűtőben.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.