Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése

A tetoválás kreatív önkifejezési forma, de életmentő is lehet! 

Zsoldos Péter képzőművészeti egyetemet és kisképzőt végzett karikaturista, tetoválóművész nemrég adta hírül, hogy ingyenes tetoválást vállal cukorbetegeknek. A Facebookon megosztott hírre rengetegen reagáltak. Megkeresésünkre azt írta: feldobtam egy kavicsot és egy Boeing zuhant vissza rám. Országos mozgalom lettünk 3 nap alatt: 36 kolléga csatlakozott vasárnap (2018. március 18.) reggelig az ország minden részéből.

Ételallergiások és más – váratlan rosszulléttel járó – betegségben szenvedők számára is hasznos lehet a betegséget jelző tetoválás, vagy akár a vércsoport jelölése is, de Péter és társai kifejezetten a diabéteszesekre fókuszálnak a kezdeményezésükkel.

Péter hangsúlyozza: nem ő az ötletgazda, csak Magyarországon ő indította útjára a jótékonysági akciót.

– Marton István Németországban élő tetováló kollégánk ötlete alapján indult el – mondja. – Célunk segíteni azoknak a betegeknek, akiket roham esetén gyakran ittasnak néznek. A tetoválást meglátva remélhetőleg előbb juthatnak szakszerű ellátáshoz, ami akár az életüket is megmentheti. Két olyan vendégem is volt, aki kómába esett amiatt, hogy félreértették az állapotukat a laikusok.

A diabéteszes állapotot jelző tetoválás egységes és kötött: az ábra alapja egy kék kör, melyben feltűnik a T1 vagy a T2 jelzés, attól függően, hogy a páciens 1-es vagy 2-es típusú diabéteszben szenved. Az ábra alatt a Diabetic felirat olvasható – vagyis a betegség megnevezése angol nyelven.

A tetoválás javasolt helye a csukló belső oldala. 

Az ingyenes tetoválás csak betegséget igazoló papírral vehető igénybe.

Így néz ki az országosan egységes tetoválás

Akit érdekel a lehetőség, a Facebookon érdeklődhet >>

 

A nyitóképen Michael Bierut tetoválóművész hasonló tetoválása látható – a lányának készítette. Forrás: Twitter

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + tizennégy =

hirdetés