Gyömbértea. Enyhíti a megfázás tüneteit, melegít, felpörgeti az anyagcserét

A kínaiak több mint 2000 éve használják a gyömbért. Japánban gyömbérszeleteket adnak az étkezés egyes fogásai között a szájpad megtisztítása és az emésztés javítása érdekében. A gyömbér a gyomorrontás, az emésztési zavarok és bélgörcsök régóta bevált házi orvossága. Jó étvágyfokozó, méregtelenítő és vértisztító, élénkítő hatású. A frissen összetört gyömbérgyökér alkalmas enyhébb égések, bőrgyulladások kezelésére. Csillapítja a meghűléses panaszokat is, enyhíti a torokfájást, csillapítja a köhögést. Többféle módon felhasználhatjuk – teát is főzhetünk belőle.

Gyömbértea

Hozzávalók

1 liter víz

4-5 vékony szelet gyömbér

méz, citrom ízlés szerint

Gyömbér

A vékonyra szeletelt gyömbért főzzük kb. 10 percig fedő alatt (ha forró vízben áztatjuk, kevésbé oldódnak ki az aromái, értékes anyagai). Hagyjuk langyosra hűlni, majd ízesítsük mézzel, citrommal ízlés szerint, így hasznosulnak a méz és a citrom értékes vitaminjai, ásványi anyagai, fokozva a gyömbér jótékony hatásait. Langyosan, hidegen is finom. A főzet önmagában is aromás, így is fogyasztható; ha elhagyjuk a mézet, a gyömbér anyagcsere fokozó – fogyást elősegítő – hatása jobban érvényesül.

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 8 =

hirdetés