Tonhalas tésztasaláta gyorsan, egyszerűen
A tonhalas tésztasaláta ideális olyan napokon, amikor nincs időnk főzni, és gyorsan szeretnénk összeállítani tartalmas, laktató ételt. Munkahelyi ebédnek is elkészíthetjük előre. Összejöveteleken vendégváróként is kínálhatjuk. Családi adagot is készíthetünk, ha marad belőle, több napig tárolhatjuk a hűtőben lezárt edényben.
Hozzávalók 4 személyre
400 g fussili tészta
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
1 tv paprika v. 1 kaliforniai paprika
friss petrezselyemzöld apróra vágva
snidling apróra vágva
friss bazsalikomlevél apróra vágva
2 vagy 3 db 80 g-os tonhalkonzerv (olivaolajos vagy növényi olajos)
200 g zacskós saláta (pl. Eisberg Puszta saláta)
150 g tejföl
150 g majonéz
1 ek mustár
fél citrom leve
só, bors
Elkészítés
A tésztát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A fűszernövényeket vágjuk apróra, keverjük össze, és rakjuk félre.
A paprikát is vágjuk apróra.
A tejfölt, a mustárt és a majonézt keverjük össze egy tálban.
Jöhet az összeállítás: a tésztát tegyük egy nagy keverőtálba, majd adjuk hozzá a száraz összetevőket: zöldfűszereket, paprikát, salátát. Kézzel alaposan forgassuk össze. Adjuk hozzá a tejfölös majonézt és fakanállal forgassuk össze a tésztával, végül mehetnek bele a tonhalkonzervek. Ismét forgassuk össze az egészet. Sózzuk, borsozzuk.
Hagyjuk a hűtőben pár óráig, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor csepegtessünk rá citromlevet.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.