Kávékrém egyszerűen. Kávés-tejszínes pohárdesszert
Önálló desszertként is fogyasztható, de kakaós piskótával, csokival és tejszínhabbal igazi élvezet.
Hozzávalók 4-6 személyre
Házi kakaós piskóta. (Babapiskóta is jó hozzá – kávéba mártogatva használjuk fel a pohárdesszerthez)
Kávékrémhez
Tejszín ízű pudingpor
3 dl tej
3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint édesítsük)
1,5 dl presszókávé
evőkanálnyi vaj
Tejszínhabhoz
250 ml habtejszín (30 %)
1 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
Piskóta receptje >>
Kávékrém készítése
A kávékrémhez főzzünk sűrű pudingot a pudingpor tasakján olvasható leírás szerint. Fél liter tej helyett 3 deci tej és 1-1,5 deci feketekávé keverékét használjunk. Ha a puding elkészült, keverjünk hozzá egy evőkanálnyi vajat (krémesebb állaga, finomabb íze lesz). A kávékrém önmagában is finom, gyorsan elkészíthető pohárdesszert. Még melegen adagoljuk üvegtálkába vagy poharakba, a tetejére reszelhetünk étcsokoládét, ami ráolvad a tetejére (a pohárkrém esetében így jártunk el). A kávékrémet tálalhatjuk tejszínhabbal is.
Tejszínhab készítése
A hideg tejszínt öntsük tálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és gépi habverővel verjük fel, apránként adagolva hozzá a habfixálót.
Pohárkrém összeállítása
Vágjuk a kakaós piskótát kis kockákra, majd pár szemet tegyünk a poharak aljára. A piskótára kerüljön 1-2 evőkanál csokoládés kávékrém, majd tejszínhab – a rétegezést ismételjük meg. A tetejére reszeljünk étcsokoládét.
Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát hűtőben tartani.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.