Kávékrém egyszerűen. Kávés-tejszínes pohárdesszert

Önálló desszertként is fogyasztható, de kakaós piskótával, csokival és tejszínhabbal igazi élvezet.

Hozzávalók 4-6 személyre

Házi kakaós piskóta.  (Babapiskóta is jó hozzá – kávéba mártogatva használjuk fel a pohárdesszerthez)

Kávékrémhez

Tejszín ízű pudingpor

3 dl tej

3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint édesítsük)

1,5 dl presszókávé

evőkanálnyi vaj

Tejszínhabhoz

250 ml habtejszín (30 %)

1 tasak habfixáló

1 tasak vaníliás cukor

 

Elkészítés

Piskóta receptje >>
Kávékrém készítése

A kávékrémhez főzzünk sűrű pudingot a pudingpor tasakján olvasható leírás szerint. Fél liter tej helyett 3 deci tej és 1-1,5 deci feketekávé keverékét használjunk. Ha a puding elkészült, keverjünk hozzá egy evőkanálnyi vajat (krémesebb állaga, finomabb íze lesz). A kávékrém önmagában is finom, gyorsan elkészíthető pohárdesszert. Még melegen adagoljuk üvegtálkába vagy poharakba, a tetejére reszelhetünk étcsokoládét, ami ráolvad a tetejére (a pohárkrém esetében így jártunk el). A kávékrémet tálalhatjuk tejszínhabbal is.

Tejszínhab készítése

A hideg tejszínt öntsük tálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és gépi habverővel verjük fel, apránként adagolva hozzá a habfixálót.

Pohárkrém összeállítása

Vágjuk a kakaós piskótát kis kockákra, majd pár szemet tegyünk a poharak aljára. A piskótára kerüljön 1-2 evőkanál csokoládés kávékrém, majd tejszínhab – a rétegezést ismételjük meg. A tetejére reszeljünk étcsokoládét.

Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát hűtőben tartani.

Fotó: Életszépítők

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + tizenkettő =

hirdetés