Kókuszkocka kicsit másként

Kókuszkocka kakaós piskótából is készíthető, a felkockázott süteményt csokoládéöntet helyett étcsokoládés pudingban is megforgathatjuk. Kipróbált recept, legalább annyira finom, mint a klasszikus változat.

A piskóta elkészítése

6 tojásból piskótát sütünk, annyi különbséggel, hogy 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál étolajat, 2 evőkanál kakaóport, 2 kávéskanál sütőport adok a tésztához. Ha megsült, a piskótalapból kisebb, nagyjából 3 centis kockákat vágok.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kisebb keverőedénybe, a fehérjét pedig nagyobb keverőtálba tesszük. A 6 tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel fehéredésig keverjük 6 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat, a kakaóport. Alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjéket kevés csipet sóval kemény habbá verjük. A habba forgatjuk a csokis, tojásos masszát, s óvatosan egyneművé keverjük. Hat evőkanál finomlisztben elkevert sütőport hozzászitálunk, s ezt is elkeverjük a masszában. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából negyed óráig sütjük.

Közben megfőzzük a pudingot, a tasakon olvasható útmutató alapján. A különbség annyi, hogy nem fél liter, hanem 6 deci tejet használunk, és kicsivel (kb. fél evőkanállal) több cukrot teszünk bele, majd forrón – a tűzről már levéve – hozzákeverünk 2-3 deka vajat.

A kihűlt piskótakockákat meghempergetjük a pudingban, majd az enyhén porcukrozott kókuszreszelékben.

 

Ajánló

Kókuszos

Kókuszos kocka csokidarabokkal

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 2 =

hirdetés