Kókuszkocka kicsit másként
Kókuszkocka kakaós piskótából is készíthető, a felkockázott süteményt csokoládéöntet helyett étcsokoládés pudingban is megforgathatjuk. Kipróbált recept, legalább annyira finom, mint a klasszikus változat.
A piskóta elkészítése
6 tojásból piskótát sütünk, annyi különbséggel, hogy 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál étolajat, 2 evőkanál kakaóport, 2 kávéskanál sütőport adok a tésztához. Ha megsült, a piskótalapból kisebb, nagyjából 3 centis kockákat vágok.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kisebb keverőedénybe, a fehérjét pedig nagyobb keverőtálba tesszük. A 6 tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel fehéredésig keverjük 6 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat, a kakaóport. Alaposan összekeverjük.
A tojásfehérjéket kevés csipet sóval kemény habbá verjük. A habba forgatjuk a csokis, tojásos masszát, s óvatosan egyneművé keverjük. Hat evőkanál finomlisztben elkevert sütőport hozzászitálunk, s ezt is elkeverjük a masszában. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából negyed óráig sütjük.
Közben megfőzzük a pudingot, a tasakon olvasható útmutató alapján. A különbség annyi, hogy nem fél liter, hanem 6 deci tejet használunk, és kicsivel (kb. fél evőkanállal) több cukrot teszünk bele, majd forrón – a tűzről már levéve – hozzákeverünk 2-3 deka vajat.
A kihűlt piskótakockákat meghempergetjük a pudingban, majd az enyhén porcukrozott kókuszreszelékben.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.