Banánpalacsinta hozzáadott cukor nélkül, zabpehellyel
Gyorsan elkészíthető reformpalacsinta, melyet elkészíthetünk cukros változatban is, de a banánnak köszönhetően cukor nélkül is nagyon jó az íze.
Hozzávalók 2 személyre
2 érett banán (a túlérett banánok tökéletesek palacsintához)
1 egész tojás
2 csapott ek apró szemű zabpehely
1 csapott ek zabpehelyliszt
csipetnyi só
Elkészítés
A banánt nyomkodjuk pépesre egy villa segítségével. Adjuk hozzá a tojást, majd a zabpelyhet és a zabpehelylisztet és a sót.
Sűrű masszát kapunk.
A palacsintasütőben olvasszunk fel kevés vajat, hevítsük, és a masszából evőkanyálnyi mennyiségeket adagoljunk a serpenyőbe.
Kisebb méretű palacsintákat süssünk, ezeket könnyebb megfordítani.
Hagyjuk sülni, majd ha már megpirult, forgassuk meg és a másik oldalát is pirítsuk meg.
Ez a cukormentes változat. Aki szeretné édesíteni, a masszába tehet 1 evőkanál mézet.
A banánpalacsintákat megszórhatjuk szőlőcukorral, porcukorral, csorgathatunk rá mézet, juharszirupot stb.
Tökéletes reggelinek.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.