Linzer glutén-, tej- és tojásmentesen

A hagyományos linzertésztát vettem alapul, kissé módosítottam az arányokon, adtam hozzá darált mandulát is. Nem bántam meg, nagyon finom, porhanyós, ízes, igazi linzert sikerült sütni.

hirdetés 

hirdetés 

Hozzávalók

20 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt

10 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)

8 dkg porcukor

15 dkg bio növényi tejmentes margarin (Biopont terméket használtam, aki érzékenyen reagál a szójalecitinre, használjon ligát) vagy 10-12 dkg Vitador margarin

1 csomag vaníliás cukor

1 biocitrom lereszelt héja

1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló ( 1 ek négy kanál vízben elkeverve)

1 mokkáskanál sütőpor

málna- vagy baracklekvár

kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A lisztet a mandulával, a porcukorral, a citromhéjjal, vaníliás cukorral és a sütőporral alaposan elkevertem, hozzáadtam a kockára vágott margarint. Robotgéppel elkezdtem dagasztatni, majd hozzáadtam a tojáspótlót is.

Egynemű tésztát kaptam, amiből kézzel gömböt formáztam. Kevés lisztet még kellett hozzáadni – ügyeljünk arra, hogy a tészta lágy maradjon. Egy órán át a hűtőben pihentettem.

A tésztát lisztezett nyújtólapon lisztezett nyújtófával kinyújtottam, linzerkiszúróval kiszaggattam és sütőpapíros tepsire helyeztem.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 10-12 perc alatt készre sültek. Ha a széle kezd pirulni, kivehetjük a sütőből.

Hagytam kihűlni, majd lekvárral összeragasztottam egy teli és egy középen lyukas linzerkarikát, a végén meghintettem porcukorral.

Malena konyhája

Maléna konyhája >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + három =

hirdetés