A sóska kora tavasztól segíti az immunrendszert

Ki ne ismerné a réti, mezei, kerti, vagy csak egyszerűen a sóskát? Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a téli hónapokban meggyengült immunrendszerünk elsők között elérhető tavaszi tápláléka. Általában már márciustól késő őszig szedhető levélzöldség, melyet nyersen, főzve, párolva is fogyaszthatunk.

Jellegzetesen savanyú ízét az oxálsavnak köszönheti, mely egyben étvágyfokozóként is működik. Rendszeres, hosszú időn át tartó nagy mennyiségű fogyasztása vese- és húgyhólyagkövet okozhat.

Jelentős a C-vitamin tartalma, de ásványi sókban, mészben, foszforban és vasban is gazdag. Antranoid-tartalma miatt enyhe hashajtó. A gyümölcssavaknak köszönhetjük élénkítő, frissítő hatását. Vizelethajtó, nyákoldó és immunerősítő. A népi gyógyászat vértisztítóként tartja számon.

Fotók: Eat and Tour, Eat Grass |

Ajánló

Medvehagyma

Tavaszi gyógynövényünk, a medvehagyma (receptekkel)

Szépít, gyógyít, regenerál | Így készül az ízletes avokádókrém!

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 3 =

hirdetés