Zöldséges, fetasajtos kuszkuszsaláta
Gyorsan összeállítható ízletes saláta.
Hozzávalók
15 dkg kuszkusz
10 dkg fetasajt
1-2 retek
2 szál újhagyma vagy 1 kisebb lilahagyma
1 kápia paprika
2 paradicsom
fél kígyóuborka
friss petrezselyemzöld és/vagy koriander apróra vágva
3-4 ek olívaolaj
1 citrom leve
só, bors, őrölt római kömény
1-2 zúzott fokhagymával kevert, enyhén sózott tejföl
evőkanálnyi gránátalmamag szóráshoz (elhagyható)
Elkészítés
A kuszkuszt fedő alatt párold puhára másfélszeres mennyiségű enyhén sózott forró vízben. (Tíz perc alatt elkészül.) Hagyd kihűlni.
Kockázd fel a zöldségeket, a sajtot, vágd apróra a fűszernövényeket, majd keverd hozzá a kuszkuszhoz. Locsold meg olajjal és citromlével, sózd, fűszerezd ízlés szerint.
Kanalazz rá fokhagymás tejfölt.
Tápláló, ízletes saláta, ráadásul nagyon egészséges.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.