Kuszkusz párolt zöldségekkel, füstölt sajttal
Gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges, fogyókúrába is beilleszthető.
Hozzávalók 2 személyre
Fél fej közepes brokkoli rózsáira szedve
Fél bögrényi zöldborsó (idényben zsenge zöldborsóból, mirelit helyett)
1 zsenge sárgarépa vékonyra szeletelve
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
só ízlés szerint
olívaolaj
kuszkusz (pohárban kimérve 1 dl)
3-5 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A rózsáira szedett brokkolit, a sárgarépát és a zöldborsót serpenyőben olívaolajon fedő alatt pároljuk mérsékelt hőfokon kb. 10 percig. Sózzuk, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. A sütésidő végén meglocsolhatjuk kevés szójaszósszal.
A kuszkuszt készítsük el: 1 decis pohárnyi mennyiségű kuszkuszt keverjünk 2 deci forró vízbe, és fedő alatt 10-12 perc alatt hagyjuk párolni. Nem szükséges sózni.
Ha a kuszkusz elkészült, keverjük hozzá a párolt zöldségeket.
Tálaláskor szórjuk meg reszelt füstölt sajttal.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.