Kuszkusz párolt zöldségekkel, füstölt sajttal

Gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges, fogyókúrába is beilleszthető.

Hozzávalók 2 személyre

Fél fej közepes brokkoli rózsáira szedve

Fél bögrényi zöldborsó (idényben zsenge zöldborsóból, mirelit helyett)

1 zsenge sárgarépa vékonyra szeletelve

1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

só ízlés szerint

olívaolaj

kuszkusz (pohárban kimérve 1 dl)

3-5 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

A rózsáira szedett brokkolit, a sárgarépát és a zöldborsót serpenyőben olívaolajon fedő alatt pároljuk mérsékelt hőfokon kb. 10 percig. Sózzuk, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. A sütésidő végén meglocsolhatjuk kevés szójaszósszal.

A kuszkuszt készítsük el: 1 decis pohárnyi mennyiségű kuszkuszt keverjünk 2 deci forró vízbe, és fedő alatt 10-12 perc alatt hagyjuk párolni. Nem szükséges sózni.

Ha a kuszkusz elkészült, keverjük hozzá a párolt zöldségeket.

Tálaláskor szórjuk meg reszelt füstölt sajttal.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

 

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenkettő =

hirdetés