A- és C-vitaminban gazdag almás-gyömbéres-répás turmix
A- és C-vitaminban gazdag, nagyon ízletes turmix. Érdemes szobahőmérsékleten fogyasztani, mert a szervezet könnyebben emészti a közepes hőmérsékletű táplálékot, illetve italokat.
Hozzávalók
3 kisebb, megtisztított zsenge sárgarépa
2 közepes piros alma (straking, jonatán héjastól)
1 – 1,5 cm hosszúságú hámozott gyömbér apróra reszelve
Elkészítés
A reszelt gyömbért kb. fél dl vízzel összeturmixoljuk, ezután az apróra vágott almát és a sárgarépát is hozzáturmixoljuk. Ha az almának kevés a leve, ásványvízzel hígíthatunk rajta.
A répa és az alma cukortartalma miatt nem szükséges édesíteni (ettől függetlenül kevés mézet keverhetünk hozzá).
A- és C-vitaminban gazdag turmix. érdemes szobahőmérsékleten fogyasztani, mert a szervezet könnyebben emészti a közepes hőmérsékletű táplálékot, illetve italokat.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.