Ínycsiklandó édesség kukoricadarából: polentafelfújt

hirdetés

hirdetés

A darafelfújthoz hasonlóan készül, de nem búza-, hanem kukoricadara az alapja.

Hozzávalók közepes jénai tálhoz

15 dkg kukoricadara

7 dl tej

10 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

10-15 dkg cukor (ízlés szerint)

6 tojás

1 citrom reszelt héja

csipetnyi só

maréknyi mazsola vagy apróra vágott aszalt gyümölcs (elhagyható)

Elkészítés

A kukoricadarát a vaníliás cukorral ízesített tejben megfőzzük tejbegríz sűrűségőre. Ha elkészült, hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat.

A szétválasztott tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A felhabosított sárgáját, majd a tojáshabot hozzákeverjük a darához.

A masszát kivajazott, jénai tálba (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük és előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni, akkor jó, ha a közepe is átsült.

Hagyjuk hűlni, hintsük meg porcukorral, majd kockázzuk fel. Kínálhatjuk frissen főzött gyümölcsmártással, pikáns gyümölcscsatnival, lekvárral vagy vaníliasodóval is.

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás