Ínycsiklandó édesség kukoricadarából: polentafelfújt

A darafelfújthoz hasonlóan készül, de nem búza-, hanem kukoricadara az alapja.

Hozzávalók közepes jénai tálhoz

15 dkg kukoricadara

7 dl tej

10 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

10-15 dkg cukor (ízlés szerint)

6 tojás

1 citrom reszelt héja

csipetnyi só

maréknyi mazsola vagy apróra vágott aszalt gyümölcs (elhagyható)

Elkészítés

A kukoricadarát a vaníliás cukorral ízesített tejben megfőzzük tejbegríz sűrűségőre. Ha elkészült, hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat.

A szétválasztott tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A felhabosított sárgáját, majd a tojáshabot hozzákeverjük a darához.

A masszát kivajazott, jénai tálba (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük és előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni, akkor jó, ha a közepe is átsült.

Hagyjuk hűlni, hintsük meg porcukorral, majd kockázzuk fel. Kínálhatjuk frissen főzött gyümölcsmártással, pikáns gyümölcscsatnival, lekvárral vagy vaníliasodóval is.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + 6 =

hirdetés