Ínycsiklandó édesség kukoricadarából: polentafelfújt
A darafelfújthoz hasonlóan készül, de nem búza-, hanem kukoricadara az alapja.
Hozzávalók közepes jénai tálhoz
15 dkg kukoricadara
7 dl tej
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
6 tojás
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
maréknyi mazsola vagy apróra vágott aszalt gyümölcs (elhagyható)
Elkészítés
A kukoricadarát a vaníliás cukorral ízesített tejben megfőzzük tejbegríz sűrűségőre. Ha elkészült, hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat.
A szétválasztott tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A felhabosított sárgáját, majd a tojáshabot hozzákeverjük a darához.
A masszát kivajazott, jénai tálba (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük és előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni, akkor jó, ha a közepe is átsült.
Hagyjuk hűlni, hintsük meg porcukorral, majd kockázzuk fel. Kínálhatjuk frissen főzött gyümölcsmártással, pikáns gyümölcscsatnival, lekvárral vagy vaníliasodóval is.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.