Ízes bolygó. Fedezd fel a világ legfinomabb, legfurcsább és legérdekesebb ételeit! Kedvenc könyv a könyvespolcról

hirdetés

hirdetés

izes_bolygo_manoEzt az atlaszt – bár gyerekeknek készült – a felnőttek is szívesen lapozgatják. Nagyvonalú megjelenése (270 x 370 mm), kreatív külleme miatt is jó kézbe venni, ráadásul informatív és érdekes. Azt mutatja meg látványos grafikákon – térképeken -, hogy a világ különböző tájain mit esznek az emberek. Az olasz Febe Sillani illusztrációi segítségével hat kontinens gasztronómiáját ismerhetjük meg. Láthatjuk, hol esznek férges sajtot, mérgező húsú halat, vagy épp grillezett tengerimalacokat, sőt, találunk néhány egyszerűbb receptet is a könyvben.

Magyarország is egész oldalas térképpel szerepel a kiadványban. Ez olvasható az étel-térkép melletti rövid ismertetőben:

A hagyományos magyar konyha legfontosabb alapanyaga a hús, elsősorban a csirke-, a sertés- és a marhahús, amit általában burgonyával és apróra vágott zöldségfélékkel készítünk el. Nagy jelentőségű a bortermelés, legyen szó fehér- vagy vörösborról, valamint a gabona- és napraforgótermesztés. Magyarországon a főétkezés általában levessel kezdődik, melyet egy nehezebb, húsból vagy halból készült második fogás követ, és rendszerint valamilyen édesség zárja a sort.

Helye van a kedvenc könyvek között. Élményföldrajz – élelmiszerföldrajz, amiből a felnőttek is sokat tanulhatnak.

Kiadó: Manó Könyvek, 78 oldal, 270 x 370 mm, keménytáblás, ISBN: 978 963 4032 81 6

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás