Ízes bolygó. Fedezd fel a világ legfinomabb, legfurcsább és legérdekesebb ételeit! Kedvenc könyv a könyvespolcról

izes_bolygo_manoEzt az atlaszt – bár gyerekeknek készült – a felnőttek is szívesen lapozgatják. Nagyvonalú megjelenése (270 x 370 mm), kreatív külleme miatt is jó kézbe venni, ráadásul informatív és érdekes. Azt mutatja meg látványos grafikákon – térképeken -, hogy a világ különböző tájain mit esznek az emberek. Az olasz Febe Sillani illusztrációi segítségével hat kontinens gasztronómiáját ismerhetjük meg. Láthatjuk, hol esznek férges sajtot, mérgező húsú halat, vagy épp grillezett tengerimalacokat, sőt, találunk néhány egyszerűbb receptet is a könyvben.

Magyarország is egész oldalas térképpel szerepel a kiadványban. Ez olvasható az étel-térkép melletti rövid ismertetőben:

A hagyományos magyar konyha legfontosabb alapanyaga a hús, elsősorban a csirke-, a sertés- és a marhahús, amit általában burgonyával és apróra vágott zöldségfélékkel készítünk el. Nagy jelentőségű a bortermelés, legyen szó fehér- vagy vörösborról, valamint a gabona- és napraforgótermesztés. Magyarországon a főétkezés általában levessel kezdődik, melyet egy nehezebb, húsból vagy halból készült második fogás követ, és rendszerint valamilyen édesség zárja a sort.

Helye van a kedvenc könyvek között. Élményföldrajz – élelmiszerföldrajz, amiből a felnőttek is sokat tanulhatnak.

Kiadó: Manó Könyvek, 78 oldal, 270 x 370 mm, keménytáblás, ISBN: 978 963 4032 81 6

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 9 =

hirdetés