Készítsd el a saját krétatábládat! Dekorációs célra, üzenőfalként, játékhoz, gyerekek készségfejlesztéséhez

Egyszerűen készíthető krétatábla házilag, kreatív célokra sokoldalúan hasznosítható, gyerekeknek remek készségfejlesztő eszköz. 

Festéshez táblafesték és kréta festék spray használható. Nem csak fekete színben kaphatók. A spray előnye, hogy gyorsan és vékony rétegben vihető fel. Mi hagyományos táblafestéket használtunk, a festéket két rétegben vittük fel. (A hivatalos leírás szerint 100 ml egy négyzetméternyi felületre elegendő.) 

Az akrilbázisú festéket száraz háztartási szivaccsal kenjük a felületre, így gyorsabb haladni, és szépen, egyenletes tapad a festék. Szivacshenger is használható. Nyomj a táblára felületére több mogyorónyi mennyiségű festéket és szivaccsal alaposan dolgozd el. Az első festésnél még nem feltétlenül tökéletes a fedés, de száradás után felviheted a második réteget, ekkor már tökéletes festett felületet kapsz.

A sprayt 15-20 centis távolságból fújd a felületre.

Hagyd a festéket teljesen megszáradni, a legjobb, ha 24 órát vársz, ezután rajzolhatsz, írhatsz rá krétával vagy krétafilccel. A kréta nedves ronggyal vagy szivaccsal törölhető. A krétafilc eltávolítása nehezebb, de lemosható, előnye, hogy nem porzik és nagyon szépen fog, feliratos táblához (pl. kedvenc gondolatnak, idézetnek), dekorációs célra ezt a megoldást ajánljuk.

A krétafilc ablak, üveg dekorálására is alkalmas. 

Krétatáblához bármilyen sima felületű natúr falapot használhatsz, mi 0,4 centi vastag falemezből – használaton kívüli vékony fióklapból – készítettük. Fontos, hogy a felület jól tapadó, sima és pormentes legyen.

Mire hasznosíthatod a krétatáblát? Activity rajzos feladathoz, üzenőtáblaként, konyhában is elhelyezhető képkeretben, felírhatod rá a heti/napi menüt, fotóháttérként-dekorációként (rajzolhatsz, írhatsz rá), s nem utolsó sorban szórakoztató és készségfejlesztő eszköz gyerekeknek. 

Tipp: vasásványt tartalmazó vízbázisú mágnespasztával bármilyen felületet mágnesezhetővé lehet alakítani, így a kedvenc hűtőmágneseidet nem csak a hűtőszekrény ajtaján tárolhatod. Az alábbi képen látható hűtőmágnes alapja egy fa óralap (kreatív hobbi boltból), ezt festettük le mágnespasztával.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 + 9 =

hirdetés