Kelt fahéjas tekercs

Tízóraira is tökéletes gyerekeknek.

Hozzávalók a tésztához

45 dkg finomliszt

2 tk szárított élesztő

2,5 dl tej

5 dkg cukor

5 dkg olvasztott – nem forró  – vaj

1 egész tojás

csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez

5 dkg olvasztott vaj

1-1,5 ek őrölt fahéj

kb. 10 dkg kristálycukor v. barna cukor

Kenéshez

2-3 ek tej

1 tk porcukor

(összekeverve)

Elkészítés

A tészta száraz összetevőit egy keverőtálban alaposan vegyítsük össze, apránként öntsük hozzá a langyos tejet, az olvasztott vajat, a tojást, közben kezdjük dagasztani (kézzel vagy géppel). Az élesztőt nem szükséges felfuttatni.

Ha összeállt a tészta, lefedve kelesszük kb. egy óráig a duplájára.

A töltelék hozzávalóit keverjük össze.

Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagra, igyekezzünk négyzet vagy téglalap formát kapni, majd kenjük meg a töltelékkel. 

A tésztát tekerjük fel, majd éles késsel vágjuk egyenlő, 4-5 centi széles darabokra.

Sorakoztassuk a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire és hagyjuk 20 percig pihenni.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig szép aranybarnára.

Ha megsültek, kenjük meg a cukrozott tejjel. Szép fényt kapnak tőle a tekercsek.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =

hirdetés