Kelt fahéjas tekercs

hirdetés

Tízóraira is tökéletes gyerekeknek.

Hozzávalók a tésztához

45 dkg finomliszt

2 tk szárított élesztő

2,5 dl tej

5 dkg cukor

5 dkg olvasztott – nem forró  – vaj

1 egész tojás

csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez

5 dkg olvasztott vaj

1-1,5 ek őrölt fahéj

kb. 10 dkg kristálycukor v. barna cukor

Kenéshez

2-3 ek tej

1 tk porcukor

(összekeverve)

Elkészítés

A tészta száraz összetevőit egy keverőtálban alaposan vegyítsük össze, apránként öntsük hozzá a langyos tejet, az olvasztott vajat, a tojást, közben kezdjük dagasztani (kézzel vagy géppel). Az élesztőt nem szükséges felfuttatni.

Ha összeállt a tészta, lefedve kelesszük kb. egy óráig a duplájára.

A töltelék hozzávalóit keverjük össze.

Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagra, igyekezzünk négyzet vagy téglalap formát kapni, majd kenjük meg a töltelékkel. 

A tésztát tekerjük fel, majd éles késsel vágjuk egyenlő, 4-5 centi széles darabokra.

Sorakoztassuk a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire és hagyjuk 20 percig pihenni.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig szép aranybarnára.

Ha megsültek, kenjük meg a cukrozott tejjel. Szép fényt kapnak tőle a tekercsek.

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás