Csokis-karamellás kosárkák
Egyszerűen elkészíthető látványos édesség. Sütni nem kell, csak a pudingfőzéshez és a mogyoró pirításához lesz szükség a tűzhelyre.
Hozzávalók
Tésztához
26 dkg zabpehely
40 dkg darált földimogyoró
vanília aroma
1 dl tej
2 ek kókuszolaj
5 dkg olvasztott étcsokoládé
Krémhez
1 cs karamell ízű pudingpor
4 dl tej
só
4 db tejkaramellás cukor
6 dkg földimogyoró
1 tubus sűrített tej
5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítés
A mogyorót megpirítjuk, ledaráljuk, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A muffin formát kivajazzuk, majd kereszt alakban két sütőpapírcsíkot rakunk minden mélyedésbe. Ebbe helyezzük a tésztát úgy, hogy felvegye a muffinsütő formáját.
A krémhez hagyományos módon megfőzzük a pudingot (ne adjunk hozzá cukrot!). A tejkaramellát lereszeljük vagy apróbb darabokban belekeverjük a pudingba. A földimogyorót megpirítjuk, majd durvára daraboljuk és belekeverjük a pudingba a sűrített tejjel együtt.
A krémet belekanalazzuk a formákba, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A sütőpapír segítségével óvatosan kiemeljük a kosárkákat a muffin formából. Díszítésként a tetejükre mogyorószemeket teszünk, illetve megrácsozzuk olvasztott csokival.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.