Csokis-karamellás kosárkák

Egyszerűen elkészíthető látványos édesség. Sütni nem kell, csak a pudingfőzéshez és a mogyoró pirításához lesz szükség a tűzhelyre. 
hirdetés 

hirdetés 

Hozzávalók

Tésztához

26 dkg zabpehely

40 dkg darált földimogyoró

vanília aroma

1 dl tej

2 ek kókuszolaj

5 dkg olvasztott étcsokoládé

Krémhez

1 cs karamell ízű pudingpor

4 dl tej

4 db tejkaramellás cukor

6 dkg földimogyoró

1 tubus sűrített tej

5 dkg olvasztott csokoládé

 

Elkészítés

A mogyorót megpirítjuk, ledaráljuk, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A muffin formát kivajazzuk, majd kereszt alakban két sütőpapírcsíkot rakunk minden mélyedésbe. Ebbe helyezzük a tésztát úgy, hogy felvegye a muffinsütő formáját.

A krémhez hagyományos módon megfőzzük a pudingot (ne adjunk hozzá cukrot!). A tejkaramellát lereszeljük vagy apróbb darabokban belekeverjük a pudingba. A földimogyorót megpirítjuk, majd durvára daraboljuk és belekeverjük a pudingba a sűrített tejjel együtt.

A krémet belekanalazzuk a formákba, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A sütőpapír segítségével óvatosan kiemeljük a kosárkákat a muffin formából. Díszítésként a tetejükre mogyorószemeket teszünk, illetve megrácsozzuk olvasztott csokival.

GasztrostúdióVízi Orsolya receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

hirdetés