Birsalmás-diós kevert süti
Beérett a birsalma; párolva vagy főzve süteményekbe is felhasználható. Kevert sütit készítettünk belőle, a tésztát dióval és zabpehellyel dúsítottuk.
Hozzávalók 22×22 cm tepsihez
3 egész tojás
5 dkg olvasztott – nem forró – vaj
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
fél pohár kisdobozos joghurt
3 ek apró szemű zabpehely
maréknyi dió durvára vágva vagy nagyobb darabokban
3 birsalma
1 tk őrölt fahéj és szegfűszeg keveréke
fél citrom leve
2 ek cukor
víz
Elkészítés
A birsalmát mosd meg, vágd négyfelé, hámozd meg, majd vágd apró kockákra.
A vizet forrald fel a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd főzd puhára a birsalmakockákat.
Ha megpuhult, öntsd le róla a vizet és hagyd kihűlni.
Állítsd össze a tésztát. A tojást egészben keverd alaposan össze a cukorral, add hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a joghurtot végül a sütőporral elkevert lisztet és a zabpelyhet. A végén keverd hozzá a diót és a birsalmát.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd kb. 30 percig.
Hagyd kihűlni, majd szeleteld meg és hintsd meg szőlőcukorral vagy porcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.