Egyszerű kevert süti banános, fehér csokis töltelékkel

Nagyjából fél óra és kész! Konyhai kísérletezésünk legújabb eredménye, különlegessége a töltelék – a két lágy tésztaréteg között banán és fehér csokoládé lapul.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez

2 nagy egész tojás

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

1 pohár natúr joghurt (140 g)

1 tasak vaníliás cukor

csipetnyi só

kb. 5 dkg porcukor (ízlés szerint – édesítőszerrel kiváltható)

fél csomag sütőpor

10 dkg finomliszt

1 banán felkarikázva

kb. 4 dkg fehér csoki apróra vágva

szóráshoz: fahéjas porcukor

Elkészítés

Keverőtálban a két egész tojást verd fel, add hozzá az olvasztott vajat, a joghurtot, a cukrokat, a sót. Keverd 2-3 percig, majd add hozzá a sütőporral kevert lisztet. Keverd egyneművé. Piskóta lágyságú tésztát kapsz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tészta felét, szórd meg az apróra vágott fehér csokival, sorakoztasd rá a banánszeleteket, majd öntsd az egészre a tészta maradékát, keverőlapáttal igazítsd el a egyenletesen.

Előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.

Ha megsült, kockázd fel és hintsd meg fahéjas porcukorral.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + tizenhat =

hirdetés