Egyszerű kevert süti banános, fehér csokis töltelékkel
Nagyjából fél óra és kész! Konyhai kísérletezésünk legújabb eredménye, különlegessége a töltelék – a két lágy tésztaréteg között banán és fehér csokoládé lapul.
Hozzávalók 22×22 centis tepsihez
2 nagy egész tojás
5 dkg olvasztott – nem forró – vaj
1 pohár natúr joghurt (140 g)
1 tasak vaníliás cukor
csipetnyi só
kb. 5 dkg porcukor (ízlés szerint – édesítőszerrel kiváltható)
fél csomag sütőpor
10 dkg finomliszt
1 banán felkarikázva
kb. 4 dkg fehér csoki apróra vágva
szóráshoz: fahéjas porcukor
Elkészítés
Keverőtálban a két egész tojást verd fel, add hozzá az olvasztott vajat, a joghurtot, a cukrokat, a sót. Keverd 2-3 percig, majd add hozzá a sütőporral kevert lisztet. Keverd egyneművé. Piskóta lágyságú tésztát kapsz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tészta felét, szórd meg az apróra vágott fehér csokival, sorakoztasd rá a banánszeleteket, majd öntsd az egészre a tészta maradékát, keverőlapáttal igazítsd el a egyenletesen.
Előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.
Ha megsült, kockázd fel és hintsd meg fahéjas porcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.