Szedres joghurtszelet

A joghurttortához hasonlóan készül. Nemcsak kerek tortaformában lehet elkészíteni, hanem szögletes edényben is. Ezúttal nem kekszalapot használtunk hozzá, hanem frissen sütött piskótával készítettük.

Piskótalaphoz

2 tojás

2 púpozott ek liszt

2 ek porcukor

csipet só

1 mk sütőpor

A joghurtkrémhez

1,5 nagy dobozos (1,5×375 g) 3% zsírtartalmú natúr joghurt

kb. 10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dl habtejszín

1 habfixáló

20 g expressz zselatin fix (nem kell felmelegíteni)

1 csészényi megmosott szeder

Elkészítés

A tojássárgákat a porcukorral verjük fehéredésig. A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. Öntsük össze a két masszát, majd szitáljuk rá a sütőporral kevert lisztet és finom mozdulatokkal keverjük össze. A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt közepes tespibe. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig. A hozzávalókból vékony tésztát kapunk, éppen jó a joghurtos süteményhez.

A joghurtban keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a zselatint. Géppel alaposan keverjük össze, végül finom mozdulatokkal forgassuk bele a tejszínhabot. Keverjük bele a megmosott, lecsepegtetett szedret.

Egy magasabb falú edényt béleljük ki a méretre vágott piskótalappal, majd simítsuk rá a joghurtos krémet. Villával rajzoljunk rá mintákat.

A kép a fagyasztóból frissen kivett sütemény látható

Tegyük fél órára mélyhűtőbe, majd fogyasztásig tartsuk a hűtőben.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + tizenegy =

hirdetés