Szedres joghurtszelet
A joghurttortához hasonlóan készül. Nemcsak kerek tortaformában lehet elkészíteni, hanem szögletes edényben is. Ezúttal nem kekszalapot használtunk hozzá, hanem frissen sütött piskótával készítettük.
Piskótalaphoz
2 tojás
2 púpozott ek liszt
2 ek porcukor
csipet só
1 mk sütőpor
A joghurtkrémhez
1,5 nagy dobozos (1,5×375 g) 3% zsírtartalmú natúr joghurt
kb. 10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 habfixáló
20 g expressz zselatin fix (nem kell felmelegíteni)
1 csészényi megmosott szeder
Elkészítés
A tojássárgákat a porcukorral verjük fehéredésig. A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. Öntsük össze a két masszát, majd szitáljuk rá a sütőporral kevert lisztet és finom mozdulatokkal keverjük össze. A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt közepes tespibe. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig. A hozzávalókból vékony tésztát kapunk, éppen jó a joghurtos süteményhez.
A joghurtban keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a zselatint. Géppel alaposan keverjük össze, végül finom mozdulatokkal forgassuk bele a tejszínhabot. Keverjük bele a megmosott, lecsepegtetett szedret.
Egy magasabb falú edényt béleljük ki a méretre vágott piskótalappal, majd simítsuk rá a joghurtos krémet. Villával rajzoljunk rá mintákat.
Tegyük fél órára mélyhűtőbe, majd fogyasztásig tartsuk a hűtőben.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.