Tej-, glutén- és hozzáadott cukormentes zserbótorta
Minden családnak megvannak a kedvenc karácsonyi süteményei. Ahány ház, annyi recept, azonban a zserbó csak kevés esetben hiányozhat. Na de mi a helyzet akkor, ha tej-, szója- vagy glutén-allergiás vendégünk érkezik, vagy esetleg olyasvalaki, aki kerüli a hozzáadott cukrot? Akkor is van esély egy jóízű zserbózásra? Van bizony! Íme, egy bevált recept zserbótortához!
Hozzávalók az alsó réteghez
2,5 dkg finomra darált dió
5 dkg mandula
2 dkg porrá őrölt eritrit
3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
Hozzávalók a túrós réteghez
30 dkg ToTu Rögös
20 dkg cukor nélkül készült baracklekvár
8-10 dkg eritrit
Hozzávalók a csokis tetőhöz
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
3 dkg durvára vágott dió
Elkészítés
Az alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Rátesszük a túrós réteget, aminek az elkészítése nagyon egyszerű. Nincs más dolgunk, mint valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű krémmé dolgozzuk.
150°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
Az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Két dkg-ot félreteszünk belőle, a többit a torta tetejére kenjük. Megszórjuk a darált dióval.
Annyi időre, amíg a tetején megköt a csokoládé, hűtőszekrénybe tesszük, majd a maradék csokit nylonzacskó csücskébe téve szépen rácsozva megdíszítjük a tetejét.
A süteményt hűtőszekrénybe téve tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel ki kell venni onnan, hogy az alapban lévő kókuszolaj és a tetején lévő csoki kissé lágyulhasson, ezáltal a torta szépen szeletelhetővé váljék.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.