Meggyes-mákos palacsintametélt

Mák és meggy helyett sárgabarack lekvárral és pirított dióval is kipróbálható.

Hozzávalók

10 dkg liszt

2 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

2 dkg vaj

10 dkg cukor

4 tojás

csipet só

25 dkg magozott meggybefőtt

8 dkg őrölt mák + 1 ek porcukor

porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A tejből, a lisztből, a vaníliás cukorból és egy tojásból – egy csipet só hozzáadásával – palacsintatésztát keverünk, és kevés olajon palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákat csíkokra vágjuk és félretesszük.

A többi tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket habbá verjük. A metéltre vágott palacsintát hozzáadjuk a vajas-cukros keverékhez, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.

Egy 25×25 centis hőálló edényt kikenünk vajjal, beleöntjük a massza felét, majd rákanalazzuk a lecsepegtetett meggyet és a mákot. Végül elrendezzük rajta a maradék metéltes masszát.

Előmelegített sütőben 160-as hőfokon aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

ByMargó

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + tizennyolc =

hirdetés