A legfinomabb sült túrótorta
Könnyű, habos túrótorta; a krémből túrópudingot is süthetünk.
Hozzávalók a tésztához
50 g porcukor
100 g vaj
150 g búzaliszt (BL55)
Hozzávalók a túrótöltelékhez
500 g túró (félzsíros)
90 g étkezési keményítő
200 g porcukor
500 ml tej (2,8%-os)
400 ml tejföl (20%-os)
1 db citrom héja
2 db tojás
15 g vaníliás cukor – bourbon
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 20 percre hűtőbe.
Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját – úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő.
Addig süssük, míg aranysárga nem lesz.
A krém összetevőit egy nagy tálban botmixerrel mixeljük össze.
Tegyük a híg tölteléket a formába, és 90-100 percig süssük 190-es hőfokon – légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával.
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.