Ismerd meg Magyarország legizgalmasabb helyeit! A National Geographic interaktív térképe felfedezőknek

A National Geographic csatorna egy olyan térképet hozott létre, amely Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi, kulturális kincseit mutatja be. A térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra, akikhez közel áll a tanulás és a felfedezés. A térkép interaktív, ugyanis fotók, szöveges ismertetők feltöltésével bárki részt vehet a szerkesztésében.

Arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket a NatGeo térképén, emellett a National Geographic is ajánl olyan kivételes területeket, épületeket, amelyeket érdemes felfedezni. A térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, melyeket a National Geographic csatorna ajánlj az építészet, természet, technológia, tudomány történelem kategóriákban. A honlapon olyan egyedülálló, különleges tájak szerepelnek, mint például a lenyűgöző hangulatú kisoroszi szigetcsúcs, a több méter magas zagyvarónai fekete salakkúpok, és a Zselici Csillagpark, amely hazánk egyik utolsó olyan területe, ahol szabad szemmel több ezer csillag látható. Az építészeti látványoságok között megtalálható az Osztrák-Magyar Monarchia idején létesített, hatalmas hajmáskéri tüzérlaktanya, valamint a Gombos-hegyi pincesor (lásd nyitókép), amely az UNESCO Világörökség része.

Zagyvarónai fekete salakkúp

 

Tapolca, Malom-tó. Fotó: Mesterházy Mónika

Az ajánlások között szerepel még – többek között– a tapolcai Malom-tó, a Gemenci erdő, a szegedi Boszorkánysziget, a Szelidi-tó, a kőszegi Hétforrás, a Kőrösi Csoma Emlékpark, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára, a hortobágyi Kilenclyukú híd és a bagimajori szélmalom.

Web: felfedezonekszulettunk.hu

Térkép: felfedezonekszulettunk.hu/#terkep

Műsorok: www.natgeotv.com/hu/musorok/natgeo

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 + öt =

hirdetés