„Kedves emlékké válni egy boldog pár életében.” Esküvői szertartásvezetővel beszélgettünk

Már érezhetjük a tavasz leheletét, az évszakváltással pedig beköszönt az esküvőszezon is. A legtöbb esküvő nyáron köttetik. Vajon milyen lehet annak az élete, aki polgári ceremónia keretében összeesketi a szerelmespárokat? Hogyan telik egy esküvői szertartásvezető élete? Dragon Zsófiát kérdeztük.

„Számomra mindig is varázslatos esemény volt a házasságkötés. Gyermekkoromban szüleimmel és testvéremmel minden szombaton polgári szertartásokon zenéltünk. Hamarabb verseltem és énekeltem esküvőkön, minthogy olvasni tudtam volna, és imádtam minden pillanatát. Számtalan boldog családi eseménynek voltunk tanúi, melyekért örökké hálás leszek. Ez az időszak szerettette meg velem az esküvőket.

Miután elköltöztem otthonról a zenélésnek is vége szakadt, az esküvőzés viszont nagyon hiányzott. Ekkor jött a felismerés, hogy szertartásvezetőként folytathatnám. Annak érdekében, hogy felfrissítsem a tudásom és még alaposabban megismerkedjem a szakmával, elvégeztem egy szertartásvezető képzést, és belevetettem magam a munkába. Már az első szertartásokat követően rengeteg pozitív megerősítés érkezett a szakmabeliektől, kedves és segítőkész kollégákra leltem, akiknek azóta is sokat köszönhetek.

A polgári foglalkozásomat nem szerettem volna feladni, így hétköznap csapatvezető vagyok egy szolgáltató központban, hétvégente pedig szerelmespárok fogadnak örök hűséget előttem. Imádom a hivatásom, a párokkal együtt átélni újból az esküvő varázsát hihetetlen érzés! Mindig arra hívom fel a figyelmüket, hogy élvezzék ki minden pillanatát, mert ez csak róluk szól. Minden családtag, barát azért jött el, mert támogatják és szeretik őket, és tanúi szeretnének lenni életük egyik legfontosabb eseményének. Hiszek abban, hogy a szavaknak ereje van, a fogadalomtétel egy életre szól.

Külön öröm számomra, hogy ezeket a különleges pillanatokat megoszthatom a férjemmel is, aki mindenben támogat, és minden esküvőre elkísér, fotóz és biztat. Ő az én lelki társam, a jobbik énem, és miatta tudok ennyire őszintén hinni a házasságkötés varázsában.

Hihetetlennek hangzik, de minden héten érkezik pozitív visszajelzés a pároktól, a násznéptől, a szakmából. Felszabadító, hogy nincsenek szabályok és kötelező elemek, a szertartás pontosan olyan, amilyennek a párok megálmodják. Lehet extrém, bohém, modern vagy klasszikus, én készen állok. Hiszen nincs annál nagyobb megtiszteltetés, mint kedves emlékké válni egy boldog pár életében.”

Összeállította: Tolvaj Vica

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − három =

hirdetés