Mézeskalács latte. Krémes fűszeres ital hűvös napokra
Különleges, egyszerűen elkészíthető mézes-krémes fűszeres ital, hűvös napokra.
Hozzávalók
2 dl tej (növényi tej is lehet)
1 dl kávé
1 ek méz
1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék (házilag is készíthető őrölt kardamom, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, őrölt csillagánizs, őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, őrölt szerecsendió keveréke)
tejhab vagy tejszínhab
Elkészítés
Melegítsük fel a tejet egy kis lábasban.
Adjuk hozzá a mézet és a fűszerkeveréket, majd tejhabosítóval alaposan keverjük össze.
Öntsük hozzá a kávét, és keverjük össze.
Öntsük át bögrébe, és tejhabbal vagy tejszínhabbal, szórjuk meg kevés őrölt fahéjjal.
Fotó: Ioana Motoc/Pexels
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.